IEDER KIND MOET 'GEWOON' KUNNEN SPORTEN!

1% Fairshare partner ABN AMRO steunt Esther Vergeer Foundation

Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in om de sportparticipatie voor mensen met een handicap te vergroten. Daarvoor is geld nodig, veel geld. In de 1% FairShare® samenwerking van het Fonds Gehandicaptensport met het Nederlandse bedrijfsleven, investeren bedrijven 1% van hun totale sportsponsoring budget in de gehandicaptensport. ABN AMRO is al jarenlang één van de 1% FairShare partners. Met ingang van 2019 heeft ABN AMRO besloten om vanuit dit 1% FairShare partnership de Esther Vergeer Foundation te steunen.

 

De Esther Vergeer Foundation maakt ‘gewoon’ sporten op een gewone vereniging mogelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. Verspreid over Nederland heeft de Esther Vergeer Foundation 25 projecten waar wekelijks door meer dan 100 kinderen gerolstoeltennist wordt. Ook organiseert de Esther Vergeer Foundation jaarlijks een tenniskamp, waar 3 dagen lang, zonder ouders, de kinderen heel veel tennissen, spelletjes doen en lol maken. De bijdrage van ABN AMRO maakt het mogelijk om ook in 2019 en 2020 weer een prach:g tenniskamp te realiseren.

 

Esther Vergeer, founder en naamgever Esther Vergeer Foundation: “Het is fantastisch dat ABN AMRO als 1%FairShare partner het tenniskamp van de foundation steunt. Dankzij deze bijdrage kunnen we nog meer kinderen van een geweldig 3-daags kamp laten genieten!”

Ernst Boekhorst Manager Brand, Sponsoring & Foundation ABN AMRO: “De bank is reeds lange tijd verbonden aan het ABN AMRO World Weelchair Tennis Tournament met Esther als toernooidirecteur. De ondersteuning middels het 1%FairShare partnership aan de Esther Vergeer Foundation is dan ook een logisch vervolg om de betrokkenheid van ABN AMRO in het rolstoeltennis te vergroten.”