Bij Esther Vergeer, onze oprichter en bestuurslid, is borstkanker geconstateerd.

PERSBERICHT

ARNHEM, 22 januari 2020 

Bij Esther Vergeer, onze oprichter en bestuurslid, is borstkanker geconstateerd.

Esther Vergeer (38): “Ik heb geen goed nieuws: er is bij mij borstkanker ontdekt. Dat betekent dat ik me de komende tijd zal moeten richten op de behandeling en genezing hiervan. Tegelijkertijd hoop ik op diverse fronten ook zoveel mogelijk ‘gewoon’ door te blijven werken. Alleen al omdat ik niet de hele dag bezig wil zijn met ziek zijn; ik hoop op die manier ook de nodige positieve energie te krijgen. Energie die ik juist nu goed kan gebruiken. Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat ik pas op de plaats moet maken en voor mijn gezondheid moet kiezen. Met de steun van mijn gezin, mijn familie en mijn collega’s bij de Foundation, NOC*NSF en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, ben ik ervan overtuigd dat ik me hier doorheen sla.”

Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation: “We zijn als team enorm geschrokken van het nieuws van Esther. We weten ook dat Esther een enorme vechter en doorzetter is. Als team van de Foundation steunen we Esther natuurlijk daar waar mogelijk in het traject dat zij nu in gaat.”

————————————————————————————————————————————

Noot voor de redactie:

Esther richt zich de komende periode op haar genezingsproces en werkzaamheden en is daarom niet beschikbaar voor vragen en/of interviews over haar gezondheidssituatie. Ze doet nadrukkelijk een beroep op de media om dit de komende periode te respecteren. 

De pers kan met e.v.t. vragen terecht bij Anja van Ginhoven: anja.vanginhoven@nocnsf.nl

Specifieke vragen ten aanzien van de Foundation kunnen naar: info@esthervergeerfoundation.nl