Persoonlijk bericht van Esther Vergeer

“Alle behandelingen zijn inmiddels achter de rug, ik heb het laatste gesprek gehad met de arts en het is klaar. Letterlijk en figuurlijk. En ik ben ook vooral weer helemaal klaar om mijn werkzaamheden voor TeamNL, mijn Foundation en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament weer volledig op te pakken. Natuurlijk is het een pittige tijd geweest, vooral de chemotherapie was vaak zwaar. Vanuit m’n topsportleven was ik gelukkig wel gewend om heel pragmatisch en stap voor stap te werken. Die ‘mindset’ is me de afgelopen periode heel goed van pas gekomen: afvinken wat ik kon afvinken en steeds de positieve tussenstanden vieren.”

Ik heb me de hele periode heel erg gesteund gevoeld. Eerst en vooral natuurlijk door mijn gezin Marijn, Dagmar en Jinte – zo’n kleintje om je heen doet zoveel goed – en m’n naaste familie en vrienden. Maar ook alle appjes, kaartjes en belletjes van collega’s, sporters, coaches, bonden, partners van TeamNL, m’n Foundation en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Heel veel dank hiervoor, het is fijn om te voelen dat mensen met je meeleven. Nu dus weer vooruitkijken en aan de slag, vol energie en met nieuwe inzichten die ongetwijfeld van pas komen bij de mooie dingen die komen gaan.”