SPORTPOLI’s in Academische Kinderziekenhuizen om nog veel meer kinderen de kans geven om te gaan sporten!

Dankzij een extra bijdrage van de VriendenLoterij kunnen wij SPORTPOLI’s gaan starten in de Academische Kinderziekenhuizen en op die manier nog veel meer kinderen/jongeren de kans geven om te gaan sporten!

De sportpoli’s vinden plaats tijdens multidisciplinaire poli’s die voor kinderen met bijvoorbeeld Spina Bifida, CP, bewegingsstoornissen en spierziekten worden georganiseerd. De kinderen en hun ouders komen samen naar het ziekenhuis en gaan tijdens hun afspraak langs diverse behandelend artsen, zorgprofessionals en sportdeskundigen. De sportdeskundigen van de foundation gaan met de kinderen en hun ouders in gesprek om achter de wensen en behoeften van het kind te komen, en zo de begeleide zoektocht naar een passende sportvereniging te starten. Het voordeel is dat kinderen en ouders vanaf het eerste moment 1 vaste contactpersoon hebben, zelf geen afzonderlijke afspraak meer hoeven te maken en dat zij op een persoonlijke manier worden begeleid naar een gepaste sportvereniging.

Hart van Nederland maakte een item over de sportpoli’s. Bekijk hier het item terug:
https://www.kijk.nl/programmas/hart-van-nederland-laat/rJh5SGui6xI/seizoen/171653672204/afleveringen/video/empty_episode-hart-van-nederland-laat-s2021-e66-2021-03-07/uSk39SYPEnQ