Stichting Fitkids en Esther Vergeer Foundation bundelen krachten

Esther Vergeer Foundation en Stichting Fitkids bundelen krachten

Hoe krijg je kinderen met een chronische ziekte, lichamelijke beperking of langdurige aandoening aan het sporten en bewegen? Zowel de Esther Vergeer Foundation als Stichting Fitkids weten hier wel raad mee. Daarom hebben beide partijen de krachten gebundeld om zo nog meer kinderen de kans te geven om ‘gewoon’ te gaan sporten.

Stichting Fitkids biedt op meer dan 160 locaties in Nederland een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Aan Fitkids doen kinderen mee met bijvoorbeeld astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, autisme, DCD of een aangeboren hartafwijking. Deze kinderen zijn doorverwezen door een huisarts, kinderarts of andere specialist.

Kennismaken met sport
Stichting Fitkids en Esther Vergeer Foundation werken samen om kinderen met een lichamelijke beperking die uitstromen bij Fitkids eenvoudig kennis te laten maken met sport. Voor de Fitkids fysiotherapeuten een mogelijkheid om kinderen met één telefoontje op een fijne en vertrouwde plek kennis te laten maken met een sportvereniging.

“De kinderen ontdekken dat bewegen leuk en goed voor je is”

De kinderen trainen en bewegen met Fitkids een half jaar tot een jaar in een groep onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. “Ze ontdekken dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub”, vertelt manager Hester Noll.

Kans om ‘gewoon’ te sporten
De missie van Esther Vergeer Foundation sluit hier naadloos op aan: Kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans geven om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging. “Want juist door wekelijks te sporten krijgen kinderen/jongeren de kans om vrienden te maken en de kracht van zelfvertrouwen te leren kennen”, voegt Marie-Louise Lemmen, directeur Esther Vergeer Foundation, toe.

Meer informatie of wil je je aanmelden? Ga naar
fitkids.nl
esthervergeerfoundation.nl