Multi Sport Court Villa Pardoes - Esther Vergeer Foundation

Esther Vergeer Foundation Multi Sport Court geopend bij Villa Pardoes

In de tuin bij Villa Pardoes is op 14 juni het allereerste Esther Vergeer Foundation Multi Sport Court geopend. Het sportveld is bedoeld voor de gasten van Villa Pardoes waar Nederlandse gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving hebben.

De Foundation en Villa Pardoes werken al sinds 2019 wekelijks samen. Het Multi Sport Court is vanaf nu dé plek waar de Esther Vergeer Foundation haar sportactiviteiten organiseert voor de gezinnen in de Villa. Tot nu toe toverde de EVF wekelijk het parkeerterrein van Villa Pardoes om tot een soort van sportveld. Door het nieuwe veelzijdige veld in de achtertuin kunnen gezinnen tijdens hun vakantieweek dagelijks met elkaar sporten en spelen. Ook biedt het veld een sociaal aspect; op en langs het veld kunnen kinderen en gezinnen elkaar ontmoeten.

Multi Sport Court Villa Pardoes-Esther Vergeer Foundation

Esther Vergeer opent Multi Sport Court

Het sportveld heeft een afmeting van 19 x 12 meter en heeft een tennisnet, basketbalpaal en 2 minidoelen. De bouw van het veld is gerealiseerd door Zoneparc en mede mogelijk gemaakt dankzij donaties van Van Mossel Automotive en Stichting MIEP. De wekelijks sportactiviteit wordt mogelijk gemaakt dankzij een donatie van Stichting KenD.

Tijdens de opening gaf Esther Vergeer het feestelijke startschot met een estafettewedstrijd. Daarna werd het veld direct enthousiast in gebruik genomen door de aanwezige kinderen en hun ouders.

Multi Sport Court Villa Pardoes - Esther Vergeer Foundation

 

Esther Vergeer: “Door de wekelijkse sportactiviteit die we sinds 2019 organiseren bij Villa Pardoes laten wij de kinderen (en hun ouders) zien wat ze allemaal nog wel kunnen. Als ze enthousiast zijn, zorgen wij dat ze bij thuiskomst ‘gewoon’ kunnen gaan sporten op een vereniging bij hen in de buurt. Het veld ziet er fantastisch uit en hoe fijn is het dat vanaf nu gezinnen tijdens hun hele verblijf ook kunnen sporten en spelen en elkaar ontmoeten op het sportveld. Ik ben er heel trots op dat we dit hebben kunnen realiseren.”

Multi Sport Court Villa Pardoes - Esther Vergeer Foundation