Yannick Paredis - Esther Vergeer Foundation

Even voorstellen: Yannick Paredis (stagiair)

“Mijn naam is Yannick Paredis, ik ben 17 jaar en woon doordeweeks in Arnhem op het topsportcentrum Papendal. In het weekend ben ik meestal in Budel (Noord-Brabant) te vinden bij mijn ouders en mijn trouwe viervoeter (Orcia). Momenteel volg ik als tweedejaars de opleiding Financiële Administratie bij Rijn IJssel in Arnhem.

Para-tafeltennis

Ik zelf ben natuurlijk ook een fanatiek sporter en hou van sport. Ik train 20 uur per week para-tafeltennis op Papendal. Daarnaast speel ik natuurlijk ook wedstrijden. Para-tafeltennis is tafeltennis voor mensen met een lichamelijk beperking. Aangezien ik dystonie heb (een stoornis in de aansturing van de hersenen waardoor ik onwillekeurige bewegingen krijg) past deze sport helemaal bij mij.

Yannick Paredis - Esther Vergeer Foundation

Gewoon kunnen sporten!

Doordat ik sporten super leuk vind en er veel energie van krijg, vind ik het – net als de Esther Vergeer Foundation – belangrijk dat kinderen met een beperking gewoon kunnen gaan sporten. Sporten is namelijk erg leuk en het is ook nog eens heel erg goed voor je.

“Ik vind sporten superleuk en ik krijg er veel energie van”

Tot en met december loop ik stage bij de Esther Vergeer Foundation. Ik ga me vooral bezig houden met de administratieve zaken. En af en toe help ik ook een handje mee bij een clinic. Ik vind het heel leuk dat ik bij de Esther Vergeer Foundation stage kan lopen, omdat ik helemaal sta achter hun missie: “elk kind de kans om gewoon te sporten”.

Wil je meer weten over Yannick? Neem dan kijkje op www.yannickparedis.nl