Ambassadeurs EVF - Esther Vergeer Foundation

Trots op successen Paralympics!

Met 73 deelnemende Nederlandse sporters op de Paralympische Spelen zijn er in totaal 59 medailles behaald. Er werden 25 gouden medailles, 17 zilveren en 17 bronzen medailles gehaald door de sporters die voor Nederland uitkwamen. Daarmee werd de vijfde plaats in het medailleklassement behaald. Voor het eerst in 33 jaar wist Nederland zoveel gouden medailles te winnen tijdens de Paralympics.

Trots!

Ook waren deze Paralympics extra bijzonder voor de Esther Vergeer Foundation. Esther Vergeer was dit jaar Chef de mission (dat was zij eerder ook tijdens de Winter Paralympics van Pyeongchang). En enorm trots zijn wij ook op onze ambassadeurs: Diede de Groot, Maikel Scheffers en Ruben Spaargaarden.

Ambassadeurs EVF - Esther Vergeer Foundation

 

Zij hebben deze fantastische prestaties neergezet:


Maikel Scheffers

Brons in de herendubbel met Tom Egberink

Diede de Groot
Goud in single
Goud in de damesdubbel met Aniek Van Koot

Ruben Spaargaren
Samen met Carlos Anker geweldige wedstrijden gespeeld, maar net geen medaille gehaald.