sleutel estafette sportpoli

Doe jij mee aan de Sportpoli Sleutel Estafette?

De Esther Vergeer Foundation opende afgelopen maanden een Sportpoli in vijf academische Kinderziekenhuizen. De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind ook welkom is.

 

De Sportpoli is in vijf academische kinderziekenhuizen opgezet. Hiervoor ontving de Foundation een schenking van 260.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. De Foundation helpt kijken naar wat een kind wel kan en begeleidt kind en ouder naar een fijne plek om structureel te gaan sporten in de eigen woonomgeving.
 

 

Officiële opening sportpoli: Sleutel Estafette

De officiële ‘opening’ van de sportpoli’s vindt de eerste week van oktober plaats, in de vorm van een feestelijke Sleutel Estafette. Van 1 t/m 6 oktober wordt de sleutel -in estafettestijl- van Papendal naar elk ziekenhuis met een Sportpoli gebracht. Aan de sleutelestafette nemen kinderen en topsporters deel.


 

Help jij ook mee om de Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s feestelijk te openen?

Je vervoert de sleutel al (hard)lopend, fietsen, handbikend, steppend; wat jij wilt. Natuurlijk mag dat samen met vrienden, ouders of familie.
Wij zorgen voor support onderweg en dat je aan het eind van de etappe weer terug naar het beginpunt wordt gebracht. Er is ook een elektrische bakfiets beschikbaar, waar je gebruik van mag maken!

 
Esther Vergeer Foundation Sportpoli Sleutel Estafette Kaart Nederland