Basalt durf te dromen expo - Esther Vergeer Foundation

Durf te dromen expo bij Basalt Den Haag

Tot en met 26 september staat in het Atrium van Basalt (locatie Den Haag) de reizende foto expositie ‘Durf te dromen’ van de Esther Vergeer Foundation.

Deze Durf te dromen expo is ontwikkeld ter ere van het 15-jarig bestaan van de Foundation in 2019. Maar liefst 15 topfotografen en bekende Nederlanders hebben de dromen van 15 kinderen met een lichamelijke beperking op een unieke manier vastgelegd. De expositie reist sinds 2019 – met een tijdelijke stop wegens corona – door Nederland langs 15 kinderrevalidatiecentra en -ziekenhuizen.

“Ons doel is om met de reizende foto-expositie zoveel mogelijk kinderen met een lichamelijke beperking, hun ouders/verzorgers en zorginstellingen te bereiken én te inspireren. Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Sport is daar een fantastisch middel voor, het geeft deze jongeren zelfvertrouwen en het gevoel er ‘gewoon’ bij te horen. Daar zetten wij ons al 15 jaar keihard voor in.”

Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation

Durf te dromen Expo Basalt - Esther Vergeer Foundation

Durf te dromen

Doel van ‘Durf te dromen’ is het inspireren van ouders en gehandicapte kinderen en laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport. De expositie vormt per locatie aanleiding voor een bijbehorend ‘Durf te Dromen’-event: naast het onthullen van de expositie, zijn er sportevents voor kinderen en inspiratiesessies voor zorgprofessionals.