Rolstoeltennis Jeugdjournaal

Jeugdjournaal over rolstoeltennis

Naar aanleiding van de topprestaties van de rolstoeltennissers op de Paralympische Spelen, maakte het jeugdjournaal een item over rolstoeltennis en Diede de Groot bij haar tennisvereniging Nieuwe Sloot. 

Dit is rolstoeltennis: ‘Je moet goed kunnen rollen’

 

De Nederlandse rolstoeltennissers doen het goed op de Paralympische Spelen in Japan. Zo haalde Diede de Groot vandaag goud binnen. Zij trainde jarenlang bij tennisvereniging Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn. Kinderen die ook bij de club spelen, zijn megatrots op haar.

In rolstoeltennis is Diede de beste. En ze is heel leuk. 

Anouck

Rolstoeltennis lijkt erg op tennis zonder rolstoel. Het veld is even groot en de regels zijn bijna hetzelfde. Een van de verschillen is dat de bal bij rolstoeltennis twee keer mag stuiteren in plaats van een keer.

Het grootste verschil is natuurlijk dat de spelers in een rolstoel zitten. Dat is best lastig, want je kan niet je rolstoel rollen, en de bal slaan tegelijkertijd. Daar wordt dus flink op geoefend.

Als je niet bij de bal kan komen met je stoel, dan kun je ook niet slaan, en dan kun je ook niet tennissen. Dus dat is eigenlijk het belangrijkste, dat je goed kunt rollen. 

Gerben