Shoshanna Vos - Esther Vergeer Foundation

Even voorstellen: Shoshanna Vos

Het Esther Vergeer Foundation-team is aan het groeien. Zo is begin juni Shoshanna Vos gestart bij de Esther Vergeer Foundation. We vragen haar naar haar ervaring van de afgelopen paar maanden.

Wie ben je?

Hoi, mijn naam is Shoshanna Vos. Ik ben 41 jaar en woon samen met mijn man Bart en onze twee zoons Max (10) en Pim (7), in Arnhem. Ik ben gek op allerlei sporten. Zoals skiën, golfen, tennis, hockey en voetbal. Niet alleen om naar te kijken, maar ook om zelf te doen. Daarnaast houd ik erg van reizen, muziek luisteren, sportwedstrijden bezoeken, wandelen en leuke dingen doen met mijn gezin, vrienden of familie.  Ik houd ervan dingen te ondernemen en het goed te regelen/organiseren. Ik geniet als anderen ook genieten! Eerlijk is eerlijk, koken kan ik niet. Maar ik houd wel heel erg van lekker (uit)eten!

Wat betekent sport voor jou?

Sport loopt eigenlijk van kinds af aan, als rode draad door mijn leven. Naast het feit ik het prachtig vind om naar te kijken (bijvoorbeeld op tv of bij mijn kinderen langs de lijn op de zaterdagochtend) vind ik het ook echt superleuk om zélf te doen. Zo sportte ik als kind, bijna iedere dag! Tegenwoordig minimaal twee keer per week. Sport is voor mij een uitlaatklep, het geeft me energie, voldoening, plezier en het maakt me fitter. Daarnaast vind ik het sociale aspect ook heel belangrijk. Zoals plezier maken met teamgenoten/de vriendschappen die daaruit ontstaan, het samen strijden, samenwerken en elkaar motiveren en stimuleren.

Waarom ben je bij de Esther Vergeer Foundation gaan werken?

Sport is mijn passie. Ik vind het geweldig en zoals iedereen weet is sporten/ bewegen goed voor je, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast geeft het plezier en draagt het bij aan de sociale contacten/ontstaan van vriendschappen. Dit gun ik iedereen en dus ook kinderen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Voordat ik bij de Foundation kwam werken heb ik ruim 15 jaar bij NOC*NSF gewerkt.
Zoals ik al eerder aangaf word ik blij als ik voor iemand anders iets kan/mag betekenen. Bij de verschillende sportpoli’s kom ik regelmatig in contact met kinderen en ouders, die moeite hebben om een passende sport te vinden voor hun zoon of dochter. Ik help hen heel graag bij hun zoektocht naar een passende sport en vereniging.

Shoshanna Vos 2 - Esther Vergeer FoundationMijn werkzaamheden bij de Esther Vergeer Foundation

Ons team bestaat uit allemaal gedreven gepassioneerde en enthousiaste sportliefhebbers die kinderen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte willen helpen om zichzelf te ontwikkelen. Zowel op fysiek als sociaal gebied. Voor de kinderen, die binnen onze doelgroep vallen, starten wij een op maat traject en zoeken we een vereniging bij hen in de woonomgeving. Het bemiddelingstraject van eerste intake tot de kennismaking met de sport bij de vereniging mogen wij begeleiden. Daarnaast organiseren we ook gratis clinics bij verschillende tennisverenigingen waar we al vele jaren een samenwerking mee hebben. En tot slot het jaarlijkse Tenniskamp. Te gek toch?!

Waar word je echt blij van?

Het is geweldig en geeft ontzettend veel voldoening als we een kind mogen helpen in zijn/haar zoektocht naar een passende sport bij een vereniging waar het kind zich ook daadwerkelijk welkom en veilig voelt. Dat zij bij een gewone vereniging, waar ze aangepast sporten aanbieden, samen met leeftijdsgenoten en gelijkgestemden, plezier maken. De lach op hun gezicht en het plezier dat ze hebben bij bijvoorbeeld een proefles of eerste training, is echt te gek!
Elke keer als het lukt, voel ik me bevoorrecht en ben ik ontzettend trots, dat ik mijn bijdrage mag leveren en een rol heb binnen het team van de Esther Vergeer Foundation.