Sleutel Estafette met topsporters en BNers Deelnemers

Sleutel Estafette met topsporters en BN’ers

Begin oktober vindt de officiële opening van de Esther Vergeer Foundation Sportpoli in vijf academische Kinderziekenhuizen plaats. Dit gebeurt met een feestelijke Sleutel Estafette.

De Sleutel Estafette start op 1 oktober op Papendal (Arnhem), en komt op 4, 5 en 6 oktober aan in elk van de deelnemende ziekenhuizen:

 

  • Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen
  • Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam
  • Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam
  • Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen
  • Pr. Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht

 

Aan de Sleutel Estafette werken topsporters, kinderen en hun ouders, BN’ers en partners van de foundation mee om op die manier de Sportpoli’s in alle ziekenhuizen feestelijk te openen. Zo vervoert een team van Medux, met directeur René Martens op de handbike, de sleutel van Otterlo naar Nijkerk en helpen medewerkers van Protinus als vrijwilliger bij het aankomstfeestje in elk ziekenhuis.

Sleutel Estafette met deze topsporters en BN’ers:

Paralympisch medaillewinnaars Fleur Jong, Marlène van Gansewinkel, Fleur Schouten en Noëlle Roorda (atletiek), Larissa Klaassen en Imke Brommer (Baanwielrennen), Mitch Valize (Handbiken), Bo Kramer (Basketbal), Jetze Plat (Handbiken) en Tristan Bangma (Baanwielrennen). Ook Frits Barend is er bij en natuurlijk is Esther Vergeer van de partij. Bij de aankomst in elk ziekenhuis zal de Paralympische topsporter vergezeld worden door een kind die met hulp van de Sportpoli is gaan sporten.

Sleutel Estafette met topsporters en BNers Deelnemers

De realisatie van de sportpoli’s van de Esther Vergeer Foundation in de academische kinderziekenhuizen is mede mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en Medux.