Sportpoli Nijmegen - Esther Vergeer Foundation - Mathilde Dusol kl

Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s feestelijk geopend met Sleutel Estafette

ARNHEM – De Esther Vergeer Foundation richtte afgelopen maanden een Sportpoli op in vijf academische Kinderziekenhuizen. De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind ook welkom is.

Esther Vergeer Foundation Sportpoli in 5 academische ziekenhuizen officieel geopend met Sleutel Estafette

De Sportpoli is op dit moment te vinden in vijf academische kinderziekenhuizen. Hiervoor ontving de Foundation een schenking van 260.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. De Foundation helpt kijken naar de kansen en begeleidt kind en ouder naar een fijne plek om structureel te gaan sporten in de eigen woonomgeving.

Sportpoli Groningen - Esther Vergeer Foundation - Mathilde Dusol kl

6-10-2021: ALGEMEEN: SLEUTELESTAFETTE: GRONINGEN
Sleutel estafette sportpoli’s. Esther Vergeer Foundation.
Foto:Mathilde Dusol

SportPoli Sleutel Estafette

De officiële ‘opening’ van de sportpoli’s vond deze week plaats in de vorm van een feestelijke Sleutel Estafette. Van 1 t/m 6 oktober is de sleutel -in estafettestijl- van Papendal naar elk ziekenhuis met een Sportpoli gebracht. Aan de sleutelestafette namen kinderen en topsporters deel, waaronderParalympisch medaillewinnaars als Fleur Jong, Marlène van Gansewinkel, Fleur Schouten en Noëlle Roorda (atletiek), Larissa Klaassen en Imke Brommer (Baanwielrennen), Mitch Valize (Handbiken), Bo Kramer (Basketbal), Jetze Plat. Ook Frits Barend nam deel en natuurlijk Esther Vergeer zelf.
Bij de aankomst in elk ziekenhuis zal de Paralympische topsporter vergezeld worden door een kind die met hulp van de Sportpoli is gaan sporten.

Sportpoli Rotterdam - Esther Vergeer Foundation - Mathilde Dusol kl

6-10-2021: ALGEMEEN: SLEUTELESTAFETTE: ROTTERDAM
Sleutel estafette sportpoli’s. Esther Vergeer Foundation.
Foto:Mathilde Dusol

Persoonlijke begeleiding essentieel

Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: “Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; hoe mooi is dat?!”.

Sportpoli Utrecht - Esther Vergeer Foundation - Mathilde Dusol kl

4-10-2021 SLEUTELESTAFETTE: UTRECHT
Sleutel estafette sportpoli’s. Esther Vergeer Foundation.
Foto:Mathilde Dusol

Dit zijn de 5 Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s:

  • Amalia Kinderziekenhuis – Nijmegen
  • Sophia Kinderziekenhuis – Rotterdam
  • Emma Kinderziekenhuis – Amsterdam
  • Beatrix Kinderziekenhuis – Groningen
  • Prinses Maxima Centrum – Utrecht
Sportpoli Amsterdam - Esther Vergeer Foundation - Mathilde Dusol kl

5-10-2021 SLEUTELESTAFETTE: AMSTERDAM
Sleutel estafette sportpoli’s. Esther Vergeer Foundation.
Foto:Mathilde Dusol