3 December - podcasts onbeperkt - Esther Vergeer Foundation

3 December: internationale dag voor mensen met een beperking

In Nederland hebben 2 miljoen mensen een beperking. Ze zijn slechtziend, blind of doof, hebben psychische problemen, een lichamelijke of verstandelijke beperking. Mensen met een beperking hebben het recht om mee te doen in de samenleving. Het programma Onbeperkt meedoen! en het VN-verdrag handicap helpen daarbij.

Podcasts ‘Onbeperkt’

Tijdens het INC. Festival afgelopen zomer kwam veel positieve energie vrij rondom de onderwerpen Onbeperkt bewegen, Onbeperkt ontwikkelen en Onbeperkt genietenDaarom is het Ministerie van VWS gestart met een 3-delige podcast-serie over deze onderwerpen.

 
Op een luchtige manier komen allerlei obstakels aan bod waar mensen met een beperking dagelijks tegenaan lopen. En ook de praktische tips en tricks hoe je dit kunt oplossen. Vaak is de oplossing minder ingewikkeld en dichterbij dan wordt gedacht.
 
Beluister de podcasts hier:  

Onbeperkt sporten met de Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. 

Sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Door sport sta je positiever en sterker in de maatschappij. Sport heeft veel te bieden. Vooral aan degenen die op achterstand staan in de samenleving. Zoals kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Voor hun geeft sport een kans om de beperking aan te kunnen, een kans om mee te doen, een kans op een eigen toekomst.