Studenten roeien voor Esther Vergeer Foundation

DSRV Laga roeit voor de Esther Vergeer Foundation

Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga heeft onlangs deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien in Amsterdam. Een deel van de Laga-roeiers heeft zich tijdens het NK ingezet voor de Esther Vergeer Foundation.

Studenten roeien voor Esther Vergeer Foundation

“We waren op zoek naar een wat kleiner goed doel dat zich focust op sport, omdat dat goed bij Laga aansluit.” De Esther Vergeer Foundation is een organisatie opgericht in 2004 door Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en paralympisch kampioene. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. “Deze missie sluit mooi aan bij een sportvereniging als Laga. Wij vinden inclusiviteit erg belangrijk en dragen daar dan ook graag aan bij. Iedereen moet kunnen sporten waar hij of zij wil.”

Studenten roeien voor Esther Vergeer Foundation3

€1200 bij elkaar geroeid!
“We hebben achttien roeiers laten starten op het NK in de Dames en Heren gevorderden velden waarbij twee kilometer werd geroeid, zo hard als ze konden. De roeiers die voor de Esther Vergeer Foundation hebben meegedaan starten normaal gesproken geen grote wedstrijden zoals het NK, dus het is best bijzonder dat ze hier nu wél aan mee konden doen. We hebben geld opgehaald bij de leden, families en vrienden via GoFundMe. Dat heeft en mooi bedrag opgeleverd.” De roeiers hebben met elkaar 1200 euro opgehaald. “Daar kunnen we heel tevreden mee zijn. We waren relatief laat begonnen met het organiseren van het evenement, maar door al het enthousiasme is het toch een heel succesvolle actie geworden!”