Esther_Vergeer_Foundatuon en ABNAMRO

Partnership ABN AMRO met 2 jaar verlengd

ABN AMRO heeft begin 2022 het partnership met de Esther Vergeer Foundation voor twee jaar verlengd. De bank steunt de missie van oprichtster Esther Vergeer om gelijke kansen te creëren door zoveel mogelijk kinderen met een fysieke beperking ‘gewoon’ te laten sporten. De samenwerking krijgt vorm in twee projecten: de Club van Morgen en de Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s.

De bank geeft het partnership met de Esther Vergeer Foundation vorm door middel van twee projecten:

  • De Club van Morgen is het programma van ABN AMRO waarbij vijf tennisclubs alle kansen krijgen om nog meer kinderen te laten rolstoeltennissen. Hiermee wordt de tennissport toegankelijk voor iedereen met en zonder beperking.
  • De Sportpoli’s van de Esther Vergeer Foundation met een ABN AMRO Sportpoli Startpakket voor het kind. Op de Sportpoli krijgen kinderen met een lichamelijke beperking na een serie medische onderzoeken en voortgangsgesprekken in het ziekenhuis een Sportpoli-consult, waar het gaat over wat ze wel kunnen. Aan de hand van het consult wordt een sportplan gemaakt dat bestaat uit de wensen, behoeften en sportmogelijkheden passend bij het kind. Het vormt de start van een persoonlijk begeleidingstraject naar een sportvereniging die bij het kind past.

“HET IS ECHT BELANGRIJK DAT SPORT VANAF JONGE LEEFTIJD VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK IS.”

Sander Bestevaar, hoofd Sponsoring & Events bij ABN AMRO

 

GELIJKE KANSEN

“Met deze twee initiatieven streven wij samen met de Esther Vergeer Foundation naar het zo snel en goed mogelijk creëren van gelijke kansen voor kinderen met een beperking. Het is echt belangrijk dat sport vanaf jonge leeftijd voor iedereen toegankelijk is. In de Esther Vergeer Foundation hebben we de perfecte samenwerkingspartner gevonden, want er is niemand zo betrokken bij dit onderwerp als Esther Vergeer. Haar kennis en kunde zijn hierin onmisbaar”, vertelt Sander Bestevaar, hoofd Sponsoring & Events bij ABN AMRO.

Esther_Vergeer_Foundatuon en ABNAMRO

AL 15 JAAR PARTNERS

De Esther Vergeer Foundation is geen onbekende van ABN AMRO. Esther Vergeer is toernooi-directeur van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament (WWTT), waar de bank al jaren hoofdsponsor en oprichter van is, met als doel meer bekendheid te genereren voor het rolstoeltennis. De Esther Vergeer Foundation zorgt dat kinderen met een lichamelijke beperking kunnen sporten bij een reguliere sportvereniging, net als ieder ander kind.

“WE MERKEN DAT HET ZELFVERTROUWEN VAN DE KINDEREN DOOR WEKELIJKS TE SPORTEN GROEIT EN DAARDOOR KOMEN ZE OOK STERKER IN DE MAATSCHAPPIJ TE STAAN.”

Esther Vergeer

ZELFVERTROUWEN GROEIT

Esther Vergeer: “We merken dat het zelfvertrouwen van de kinderen door wekelijks te sporten groeit en daardoor komen ze ook sterker in de maatschappij te staan. We vinden dat elk kind die kans moet krijgen en dus kijken we ernaar uit om samen met ABN AMRO verder invulling te geven aan dit partnership. We zijn dan ook heel trots op deze mooie samenwerking.” Op het WTT en WWTT krijgen tennissers en rolstoeltennissers dezelfde kansen, zoals toegang tot dezelfde trainingsfaciliteiten, dezelfde players lounge en kwalitatief goede livestreams. De bank en de Esther Vergeer Foundation nodigen daarnaast jaarlijks jonge rolstoeltennissers uit om dit toernooi te bekijken en organiseert tijdens het toernooi clinics voor hen.