Parastars Calve Esther Vergeer Foundation 2022-2

Calvé nieuwe partner Esther Vergeer Foundation

Calvé prestenteert team Parastars om sporters meer bekendheid te geven

Nederland telt veel succesvolle Paralymische sporters en -talenten in diverse sporten. Toch blijkt de bekendheid daarvan onder de Nederlandse bevolking uiterst gering. Calvé wil zich hier hard voor maken en daar komende jaren verandering in brengen. Als partner van de Esther Vergeer Foundation presenteert Calvé een team van Paralympische topsporters onder de naam ‘Parastars’.

De aankondiging van het partnership met de Esther Vergeer Foundation en de Parastars is de volgende stap die Calvé zet in haar langetermijnbelofte om sporten met een beperking te normaliseren. De lancering van de nieuwste tv-reclame in februari jl., met daarin Esther Vergeer in de hoofdrol ging hieraan vooraf.

Basis voor paralympische talenten

De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk en staat daardoor vaak aan de basis van de toekomstige toptalenten. Door wekelijks te sporten en lid te zijn van een vereniging leren de kinderen om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. “De brede basis voor het sporten met een beperking, wordt hierdoor al bij kinderen gelegd. We hebben al veel talenten – waaronder Diede –  zien groeien, die via mijn foundation zijn gaan sporten”, vertelt Esther Vergeer.

Meer bekendheid nodig voor parasport

Dat meer bekendheid voor de paralympische sport nodig is, blijkt wel uit recent gevoerd onderzoek*, in opdracht van Calvé. Dat toont aan dat ruim 87% van de Nederlanders geen enkele sporter kan noemen die het afgelopen jaar meedeed aan de Paralympische Spelen. Daarnaast geeft 75% aan überhaupt geen sporter met een handicap te kunnen noemen zonder daarover iets op te zoeken. Onder kinderen tussen de 12-15 jaar loopt dit percentage zelfs op tot ruim 81%.

Esther Vergeer (voormalig rolstoeltennisster en Paralympisch kampioene) reageert op het onderzoek:

“Met 1,7 miljoen mensen met een beperking in Nederland is het natuurlijk triest dat slechts een klein deel een actieve parasporter kan noemen of hen als rolmodel ziet. De cijfers laten ook zien dat de media een belangrijke bijdrage kan leveren in het publiceren over sporten met een handicap. Gelijkwaardige aandacht en berichtgeving over parasporters is niet alleen iets dat zij verdienen, het draagt tevens bij aan de normalisatie. Ik ben blij dat we ons hier de komende jaren met Calvé en de Esther Vergeer Foundation hard voor gaan maken.”

Helden met talloze overwinningen

Thijs Sleddering, Marketing Director Food bij Calvé: “We zijn ontzettend trots op het partnership met de Esther Vergeer Foundation en om deze topsporters te kunnen presenteren als Parastars. Stuk voor stuk helden met talloze overwinningen op hun naam en een tomeloos doorzettingsvermogen, precies in lijn met waar Calvé Pindakaas voor staat. Sporters met een beperking verdienen het om gelijkwaardige aandacht en waardering te krijgen als sporters zonder beperking. We willen graag ons steentje bijdragen aan het creëren van meer podium voor deze voorbeelden, om  alle kinderen met rolmodellen te inspireren en te laten zien dat niets in de weg hoeft te staan van grote prestaties en dromen.  We hopen de komende maanden nog een aantal mooie namen toe te voegen aan het team.”
Calvé heeft de eerste Parastars bekend gemaakt: rolstoeltennisster en viervoudig Wimbledon kampioene Diede de Groot, paraskiër Jeroen Kampschreur, parasnowboardster Lisa Bunschoten en handbiker en triatleet Jetze Plat.

*Uitgevoerd door Panelwizard in juli 2022 onder doelgroep 12-50 jaar (N=1197) en mensen met een (lichte) handicap (N=425)
Parastars Calve Esther Vergeer Foundation 2022