Rolstoeltennis Esther Vergeer Foundation

Samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind

Stichting het Gehandicapte Kind heeft onlangs een gift van € 10.000 aan de Esther Vergeer Foundation gedaan. Dankzij de steun van de donateurs van de Stichting het Gehandicapte Kind, ontvangt de Esther Vergeer Foundation deze bijdrage voor de SPORTPOLI en de JOIN THE CLUB projecten. Zo zorgen we samen dat kinderen gewoon kunnen sporten samen met de kinderen uit de buurt.

 

Veel kinderen met een beperking hebben moeite met het vinden van een sportvereniging in de buurt. Met de projecten ‘JOIN THE CLUB‘ en de ‘SPORTPOLI’ begeleidt de Esther Vergeer foundation kinderen bij het vinden en aanbieden van een passende sport en sportvereniging. Stichting het Gehandicapte Kind streeft naar een samenleving waarin kinderen en jongeren met én zonder handicap samen opgroeien en samenleven. Met de rolstoeltennislessen in de buurt en de SPORTPOLI wordt dat ideaal een beetje dichterbij gebracht.

Gewoon sporten dankzij JOIN THE CLUB

Door de JOIN THE CLUB projecten van de Esther Vergeer Foundation kunnen kinderen met een lichamelijke beperking wekelijks ‘gewoon’ sporten op een gewone vereniging. Ze maken vrienden en doen mee! De Esther Vergeer Foundation zorgt ervoor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en dat de vereniging er klaar voor is om de kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven.

SPORTPOLI in academische kinderziekenhuizen

De Esther Vergeer Foundation heeft SPORTPOLI’s in de Academische Kinderziekenhuizen. De SPORTPOLI is de start van een persoonlijk begeleidingstraject naar een ‘gewone’ sportvereniging die bij het kind en zijn/haar beperking past en waar het kind ook welkom is. Waar plezier wordt beleefd, fysieke uitdaging geldt en het zelfvertrouwen groeit. Zo geeft de Esther Vergeer Foundation echt alle kinderen met een lichamelijke beperking de kans om ‘gewoon’ te sporten!

Nóg meer kinderen ‘gewoon’ sporten

“De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, maken ze vrienden, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. Sinds de start in 2015 zijn we inmiddels actief op 27 tennisverenigingen en sinds 2021 ook op 60 andere sportverenigingen dwars door Nederland. Op al deze verenigingen wordt er inmiddels door honderden kinderen gesport, maar we zien ook dat er nog veel te doen is. Dankzij deze geweldige gift van Stichting het Gehandicapte Kind kunnen wij nóg meer kinderen ‘gewoon’ laten sporten”, aldus Esther Vergeer.