Tijmen GP Zandvoort 5

Tijmen bezoekt GP in Zandvoort en ontmoet coureurs

Op 4 september 2022 was de Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort. Met gierende banden vlogen de topcoureurs over het Circuit, met als winnaar Nederlands grote raceheld, Max Verstappen. Tijmen kreeg de unieke kans om aanwezig te zijn bij de wedstrijd en de grid op te gaan met de coureurs.


Lees hieronder hoe hij deze dag heeft beleefd:

“Op een gewone doordeweekse dag werd ik uitgenodigd om naar de Formule 1 in Zandvoort te gaan.
Ik zou dan met de coureurs mee de grid op gaan en een goede plek krijgen om de race te kijken. Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken, dat wilde ik natuurlijk wel!

Samen met mijn neef ging ik op 4 september met de trein naar Zandvoort toe. Het was echt onwijs druk in de trein maar ik vond het toen al leuk! Dit was ook de eerste keer dat ik samen met mijn neef op pad ging maar ik denk zeker niet de laatste keer.”

Tijmen GP Zandvoort 4

“Het allerleukste was natuurlijk dat Max gewonnen heeft”

 

“Het was zo’n fantastische dag! Het allerleukste was natuurlijk dat Max gewonnen heeft en dat ik naast de baan mocht staan. Daarnaast heb ik Sebastian Vettel een hand gegeven, ik kwam ook nog de baas van de Formule 1 tegen en ik zag Nyck de Vries, dus daar heb ik natuurlijk een foto mee gemaakt. Maar dat is nog niet alles, want we raakten samen met Marie-Louise Lemmen (Directeur Esther Vergeer Foundation) in gesprek met twee mensen die waren uitgenodigd door Heineken. Ik kreeg van hen een replica van de trofee! Ik vroeg nog of ze het wel zeker wisten dat ze de trofee af wilden geven maar ze waren er helemaal zeker van. Dus eigenlijk was alles echt heel leuk!

Zelf heb ik nog een shirt van Redbull gekocht en een pet. Ik was weer eens veel te snel, want ik kreeg ook nog een petje dat gesigneerd is door Max. Dus nu heb ik twee hele gave petten en een twee shirts! We waren pas laat thuis en we stonden zowel ’s ochtends als ‘s avonds schouder aan schouder in de trein, dus het was wel echt druk maar dat was het allemaal waard!

Het was echt een geweldige dag die ik nooit meer ga vergeten!

Tijmen GP Zandvoort 5

Tijmen is jaren geleden al in aanraking gekomen met de Esther Vergeer Foundation. Hij deed mee met een clinic die gegeven werd bij TC IJsbaanpad, waar hij meteen enthousiast werd over rolstoeltennis. De afgelopen jaren heeft hij veel getennist bij TC IJsbaanpad en is al jaren één van de vaste deelnemers van ons jaarlijkse tenniskamp.