Aridna in Linda over Sportpoli Esther Vergeer Foundation

Aridna en Ryan vertellen over hun sport op LINDA.nl

Sporten is goed voor je conditie, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. En misschien nog wel belangrijker: het is gewoon ontzettend leuk om te doen! Dat vinden Aridna en Ryan ook en daarom vertellen zij op LINDA.nl wat sport voor hen doet. 

In Nederland zijn nog veel kinderen met een beperking voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Neem Aridna (11): zij was dol op paardrijden, maar na een operatie kon dat niet meer. Dus zocht Aridna een nieuwe sport die ze in een rolstoel kon beoefenen. Via de Sportpoli van de Esther Vergeer Foundation ging ze tennissen. Dat bleek een groot succes, zo lees je in haar verhaal.

‘Ik moet nog wel oefenen hoor, maar het is al gelukt om een paar keer over het net te slaan. Ik ben erg trots als dat lukt.’

Aridna
Aridna Sportpoli - Esther Vergeer Foundation

Scoren met een sport die past

Ook Ryan (13) vertelt op LINDA.nl over zijn ervaring. Hij wilde dolgraag sporten, maar vanwege zijn spina bifida is dat niet zomaar geregeld. ‘Het was enorm zoeken’, vertelt zijn moeder Charis. Gelukkig kregen we een doorverwijzing naar de Sportpoli van de Esther Vergeer Foundation in het VUMC.’ Nu speelt Ryan zaalhockey, en hij scoort flink. ‘Dat geeft me een echt een goed gevoel.’

Ryan Sportpoli - Esther Vergeer Foundation

’Nu speelt Ryan zaalhockey, en hij scoort flink. ‘Dat geeft me een echt een goed gevoel.’

Charis, moeder van Ryan

Naar een wereld van gelijke kansen

In 2021 en 2022 opende de Esther Vergeer Foundation zeven sportpoli’s, één in elk Academisch Kinderziekenhuis in Nederland. Doordat de sportpoli als ‘extra consult’ in het ziekenhuis beschikbaar is, bereiken we ouders en kinderen die anders buiten beeld blijven. Zodat ook zij de kans krijgen om gewoon te sporten.

ABN AMRO vindt het ook belangrijk dat alle kinderen met een beperking in Nederland de kans krijgen om te sporten. Daarom zijn zij al jaren trotse sponsor van de Esther Vergeer Foundation. Dankzij deze sponsoring wordt de transitie naar een wereld van gelijke kansen versneld.

De publicatie op Linda.nl is mogelijk gemaakt door ABN AMRO.