IEDER KIND MOET 'GEWOON' KUNNEN SPORTEN!

Prachtige donatie uit Spanje!

Ieder jaar ontvangen wij een donatie van Wendy Legierse-Louwers. Zij is de schrijfster van de kinderboekjes Renske met Wielen. Per verkocht boekje gaat er €1,- naar onze foundation. Wendy bezoekt zeer regelmatig basisscholen om voor te lezen uit haar boekjes en alle vragen te beantwoorden over het leven in een rolstoel. 

Aan haar donatie die we deze week mochten ontvangen zit een bijzonder verhaal. Wendy reisde met haar man afgelopen jaar 10 maanden door Spanje, met de klok mee, heel Spanje rond. Een fantastische reis, met her en der wel een uitdaging; wat reizen met een rolstoel nu af en toe met zich mee brengt. Via via komt ze tijdens deze reis in contact met een mevrouw die aan de Costa Blanca Nederlandse taalles geeft aan kinderen met roots in Nederland. Ze wordt uitgenodigd om tijdens de taalles in La Nucia (regio Benidorm) te komen voorlezen. Natuurlijk doet ze dat, graag zelfs. De voorleessessie is bijna gelijk aan de sessies die ze in Nederland doet. Ouders vinden het interessant en voor de kinderen is het zelfs dubbel op, leren over de rolstoel en een schrijfster uit Nederland ontmoeten. Er blijven een aantal boekjes hierachter. En ineens gaat het balletje van het voorlezen ook in Spanje rollen. Na La Nucia, leest Wendy voor in Denia. Torremolinos , Marbella en Loulé ( Portugal) .  Op alle vestigingen super enthousiaste leerkrachten en ouders, waarvan vele de boekjes aanschaffen.  Natuurlijk heeft Wendy ook daar vol enthousiasme verteld over sporten met een beperking en heel veel vragen beantwoord. 

“Het is zo mooi deze voorleessessie ook tijdens onze reis te mogen doen. Het is dankbaar werk om de kinderen in hun (eigen) taal wat te mogen leren over het leven met een beperking.” Zegt Wendy als ze terugkijkt op een heel bijzonder jaar.  De mooiste vraag was: “Zit u liever in Nederland of in Spanje in een rolstoel?” 

Het succes van deze spontane actie in Spanje maakt dus dat er heel wat boekjes van Renske met Wielen daar zijn achter gebleven. De donatie die wij als foundation nu ontvangen komt dus volledig uit verkochten boekjes in Spanje en een paar in Portugal, hoe leuk is dat?!