IEDER KIND MOET 'GEWOON' KUNNEN SPORTEN!

DIT IS WAT SPORT BETEKENT VOOR JERNILIUS

Jernilius is met zijn 7 jaar de jongste geportretteerde uit deze reeks. Hij komt uit een sportief en hecht Arubaans gezin. Zijn twee broers en zus zijn helemaal dol op hem. Als je hem ontmoet, dan snap je wel waarom: wat een blij mannetje.

 

Sport betekent veel voor Jernilius. Het heeft hem door een lastige tijd heen gesleept. Zijn ene been is 25% korter dan zijn andere been. Hierdoor loopt hij moeilijk. Met zijn aangepaste schoen en zijn bril werd hij gepest op school. Buitenspelen met andere kinderen wilde hij liever niet meer. Door te gaan rolstoeltennissen kreeg hij zijn zelfvertrouwen weer terug. Dit kan hij wél als de beste.

Inmiddels is Jernilius de sportheld van de klas! “Nu komt hij thuis en zegt: papa, ik word niet meer gepest”.

 

Rolstoeltennis, prijzen winnen met de racerunner, hij vindt het allemaal even geweldig. Naast tennis en racerunnen droomt Jernilius ervan een hele goede zwemmer te worden. Sport-en portretfotograaf Tom Bode deed een sportieve shoot met Jernilius in het Pieter van de Hoogenband Zwemstadion voor Durf te Dromen en natuurlijk mochten zijn trotse broers en zusje ook op de foto! Wat hij zo leuk vindt aan zwemmen? In het water kan hij soepel bewegen en maakt het niet uit dat zijn ene been korter is. Prachtig toch, wat sport kan doen?