IEDER KIND MOET 'GEWOON' KUNNEN SPORTEN!

TESSA DROOMT ERVAN PARALYMPISCH DRESSUURKAMPIOENE TE WORDEN

Wanneer Tessa op een paard zit, straalt ze kracht uit. Ze is als het ware één met het dier. Dankzij het paardrijden heeft ze geleerd om goed balans te houden en heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen. Tessa zit in een rolstoel, maar wanneer ze aan het paardrijden is, torent zij boven iedereen uit. En het paard maakt het echt niet uit of jij wel of niet kan lopen!

 

Het is dan ook haar droom om net zo goed te worden als Paralympisch amazones Sanne Voets en Rixt van der Horst, of misschien nog wel beter! Meedoen aan de Paralympische Spelen of een andere grote dressuurwedstrijd winnen is dan ook één van haar ambities. Haar droom is op een prachtige en integere manier in beeld gebracht door fotografe Sacha de Boer, die meedoet aan ons project Durf te Dromen.

 

Tessa houdt sowieso heel veel van sporten. Zo kennen we haar omdat ze rolstoeltennis speelt bij Join the Club. Ze vertelt: “Je wordt er misschien fysiek wel moe van, maar mentaal levert het heel veel op.” Dat is nou de instelling van een topsporter!