Esther Vergeer wordt opgenomen in International Tennis Hall of Fame

Esther Vergeer zal samen met rolstoeltennisser Rick Draney opgenomen worden in de International Tennis Hall of Fame. Vergeer en Draney werden tijdens een speciale ceremonie tijdens ABN AMRO Open 2023 aangekondigd als de ‘Class of 2023’. 

Vergeer-en-Draney-opgenomen-in-International-Tennis-Hall-of-Fame

"Tennis is een heel groot en heel belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Het heeft me geholpen om te groeien tot de persoon die ik nu ben, en ik heb veel lessen geleerd omdat ik kon sporten."

Vergeer en Draney worden als zesde en zevende rolstoeltennissers opgenomen in de International Tennis Hall of Fame, samen met Brad Parks, Randy Snow, Chantal Vandierendonck, David Hall en Kalkman-van den Bosch. Kandidaten voor rolstoeltennis komen om de vier jaar in aanmerking voor verkiezing in de Hall of Fame. De categorie erkent kandidaten met een indrukwekkende staat van dienst op het hoogste internationale niveau. Dit jaar zijn voor het eerst twee rolstoelkandidaten gelijktijdig gekozen. In juli zullen Vergeer en Draney zich aansluiten bij een elitegroep van 262 genomineerden die 27 landen vertegenwoordigen als Hall of Famers.

“Ik ben zeer vereerd dat ik zal worden opgenomen in de International Tennis Hall of Fame en deel ga uitmaken van de geschiedenis van de prachtige tennissport. Tennis is een heel groot en heel belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Het heeft me geholpen om te groeien tot de persoon die ik nu ben, en ik heb veel lessen geleerd omdat ik kon sporten. Ik ben erg dankbaar en trots op het feit dat ik succesvol was op de tennisbaan. Ik wil de vele geweldige mensen om me heen bedanken die me steunden en in me geloofden”, aldus Esther Vergeer.