Leif koos voor rolstoeltennis

Leif heeft het Ehlers Danlos Syndroom (EDS). Dankzij bemiddeling van de Esther Vergeer Foundation is Leif in aanraking gekomen met rolstoeltennis.

Leif kwam in aanraking met de Esther Vergeer Foundation tijdens de Wheelchair skills dag. “Shoshanna van de Esther Vergeer Foundation heeft gekeken wat goed past bij Leif en EDS. 

Door zijn EDS is lang sporten lastig. Sporten is noodzakelijk voor hem om toch een beetje conditie op te bouwen en zijn energie kwijt te kunnen. Leif mag tijdelijk een rolstoel van de Esther Vergeer Foundation gebruiken. 

De moeder van Leif vertelt: “Wij waren nog erg zoekend welke sport wij voor onze zoon konden vinden, door de wheelchair skill dag mocht Leif diverse sporten uitproberen, daaruit bleek dat Leif Tennis wel erg leuk vond. Leif heeft Rolstoelhockey geprobeerd maar hij bleef zelf maar terug komen op Tennis”.

“Door het enthousiasme van Shoshanna en de foundation zijn ze op zoek gegaan naar sporten die in de buurt waren en die goed aansloten bij Leif”, vertelt zijn moeder.  

Leif sport nu een keer per week. Hij vindt het heerlijk! alleen heeft hij na het sporten veel pijn aan zijn gewrichten. 

Wat zou je andere kinderen met een lichamelijke beperking willen adviseren?
“Probeer lekker te genieten van alles wat je leuk vindt en kunt!” 

“Bij het sporten kan ik gewoon mezelf zijn!"