Lotte versterkt haar spieren met roeien

Door een zeldzame hersentumor (Craniofaryngeoom) is Lotte slechtziend geraakt. Met haar rechteroog ziet zij niets en met haar linkeroog heeft zij nog ongeveer 20% (wazig) zicht. Daarnaast zijn haar spieren pijnlijk en erg gespannen, waardoor ze minder flexibel kan bewegen. Ook heeft Lotte minder energie dan andere kinderen van haar leeftijdLotte kwam in aanraking met de Esther Vergeer Foundation via de fysiotherapie van het Prinses Maximacentrum in Utrecht. 

“De Esther Vergeer Foundation heeft na een uitgebreid kennismakingsgesprek voor mij gezocht naar een passende sport. Hierbij is rekening gehouden met wat ik wel kan en uiteraard welke sporten ik leuk zou vinden en zou willen proberen.

Een sport waarbij ik ondanks mijn slechtziendheid toch zoveel mogelijk zelfstandig kan bewegen. Daarnaast vind ik het belangrijk om te kunnen sporten met andere kinderen in plaats van één-op-één les te krijgen.

Ik kon al heel snel (rolstoel)tennissen via de Foundation bij Tennisvereniging IJsbaanpad in Amsterdam. Daarna heb ik enkele proeflessen zwemmen en roeien gehad en heb ik uiteindelijk voor roeien gekozen. Momenteel roei ik nog met een begeleider, maar ik hoop binnenkort met andere kinderen samen te kunnen roeien.
Ik vind het fijn dat je bij roeien meerdere spieren gebruikt en dat het in de buitenlucht is. Daarnaast kan ik zelf aangeven op welk tempo en hoe lang ik kan roeien.

"Mijn droom? Dat ik een sport kan doen die ik leuk vind en die ik samen met anderen kan volgen zonder beperkingen of waarin ik een aparte les moet volgen."