Nationale Postcode Loterij verhoogt jaarlijkse bijdrage naar € 300.000

Deze week ontving de Esther Vergeer Foundation een cheque van de Nationale Postcode Loterij met het prachtige bedrag van maar liefst € 300.000! De Nationale Postcode Loterij heeft hiermee het bedrag van € 100.000 verhoogd naar € 300.000. De cheque werd aan Esther Vergeer overhandigd door Richard Krajicek tijdens het ABN AMRO Open in Ahoy, Rotterdam. 

"Deze jaarlijkse donatie betekent een enorme impuls voor het realiseren van de missie van onze foundation; gewoon sporten voor ieder kind!"

Esther Vergeer, naamgever en oprichtster van de foundation: “Wow, hier zijn we zo ontzettend dankbaar voor. Deze jaarlijkse donatie betekent een enorme impuls voor het realiseren van de missie van onze foundation; gewoon sporten voor ieder kind. Sport en een actieve leefstijl is belangrijk voor álle kinderen, dus ook voor kinderen met een (fysieke) beperking en/of chronische ziekte. Meedoen aan sport verhoogt de fysieke fitheid, kwaliteit van leven, kinderen krijgen meer sociale contacten en voelen zich zelfverzekerder. In 2021 hebben wij de Esther Vergeer Foundation Sportpoli gelanceerd. Inmiddels zijn er 7 sportpoli’s te vinden in academische kinderziekenhuizen. Vanuit onze Sportpoli’s start een persoonlijk begeleidingstraject naar een ‘gewone’ sportvereniging die bij het kind past. Mede dankzij deze jaarlijkse bijdrage kunnen wij de Esther Vergeer Foundation Sportpoli verder uitbouwen.”

Postcode Loterij en Esther Vergeer Foundation 2023
Foto: Amy van Leiden Fotografie

"Dankzij haar innovatieve karakter heeft de foundation in al die jaren diverse noodzakelijke, succesvolle aanpassingen bewerkstelligd om kinderen te helpen de beperking middels sport aan te kunnen en de kans te krijgen om mee te doen."

Jonne Arnoldussen, managing director Postcode Loterij: “Dankzij onze deelnemers kunnen wij de Esther Vergeer Foundation al vanaf 2004 steunen in haar missie om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met sport en met de positieve effecten hiervan. Dankzij haar innovatieve karakter heeft de foundation in al die jaren diverse noodzakelijke, succesvolle aanpassingen bewerkstelligd om kinderen te helpen de beperking middels sport aan te kunnen en de kans te krijgen om mee te doen.
Zo steunde de Postcode Loterij in 2019 een foto-expositie met als thema ‘Durf te dromen’ die in revalidatiecentra en ziekenhuizen tentoongesteld werden. Hieruit ontstond het succesvolle initiatief om Sportpoli’s als extra consult toe te voegen aan de gesprekken met de behandelend artsen en zorgprofessionals in de academische kinderziekenhuizen waardoor kinderen bij een voor hen passende sportvereniging een plek vinden. Met een verhoging van de bijdrage van de Postcode Loterij kan Esther Vergeer Foundation haar activiteiten de komende jaren verder uitbreiden”.

Deelnemers, bedankt!
Esther Vergeer: “Natuurlijk wil ik via deze weg alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij enorm bedanken. Dankzij hun deelname kunnen wij ons hard maken voor onze missie; alle kinderen ‘gewoon’ laten sporten bij een sportvereniging in de buurt.”