Comité van aanbeveling

Trots zijn we op de leden die zich als comité van aanbeveling verbinden aan de Esther Vergeer Foundation. Dit comité bestaat uit vooraanstaande personen die met hun inzet en betrokkenheid de doelstellingen van onze foundation steunen.

Prinses Margriet - Esther Vergeer Foundation

HKH Prinses Margriet der Nederlanden

HKH Prinses Margriet noemt sport een grote kans voor mensen met een beperking. Het is een krachtig middel om verder te komen in de maatschappij. De Prinses: “Sport bevordert dat mensen met beperking volledig meedoen in de maatschappij. Voor kinderen met een lichamelijke handicap of een chronische aandoening is het dus van levensbelang om kennis te maken met sport. En Esther is als oud-Paralympisch sporter een rolmodel voor velen! Het werk van de Esther Vergeer Foundation om deze kinderen naar een passende sport in hun woonomgeving te bemiddelen, vind ik dan ook fantastisch. Daarom neem ik graag zitting in het comité van aanbeveling" HKH Prinses Margriet is tevens lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Jan Peter Balkenende, foto Michel Porro.

Jan Peter Balkenende

Prof. Dr. Jan Peter Balkenende, voormalig Minister-President en sinds 2022 Minister van Staat. Hij was tussen 2011 en 2016 Partner bij EY en richtte zich op Corporate Responsibility, internationale zaken en onderwerpen die zich bevinden op het snijvlak van de publieke sector en de private sector.  Momenteel is hij onder meer External Senior Advisor to EY, Associate Partner bij Hague Corporate Affairs, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition, voorziter van de Noaber Foundation en lid van the World Leadership Alliance - Club de Madrid, een organisatie van oud-regeringsleiders van democratische landen.  Balkenende: ‘Zoals de Sustainable Development Goals de belofte hebben 'Leave no one behind', laat de Esther Vergeer Foundation zien dat zij een waardevolle bijdrage voor jongeren levert en niemand achter willen laten op het gebied van sport en inclusiviteit.’

Erica Terpstra - web - Feije Riemersma

Erica Terpstra

Erica Terpstra is een voormalig zwemkampioene, staatssecretaris en Tweede Kamerlid. Van 2003-2010 was zij voorzitter van de sportkoepel NOC*NSF en boegbeeld van de sport in Nederland. Gehandicaptensport heeft altijd een speciale plaats in het hart van Erica gehad. 

Als geen ander weet zijn wat sport kan betekenen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Vandaar dat Erica de missie van de Esther Vergeer Foundation van harte ondersteunt en als lid van het Comité van Aanbeveling een bijdrage aan levert.