Parastars

De Parastars zijn een initiatief van Calvé en de Esther Vergeer Foundation. Samen zetten wij ons in om Nederland te laten zien dat alle kinderen groots kunnen dromen. Door voor meer aandacht te zorgen voor grote voorbeelden en sporthelden met een beperking.

Nederland telt veel succesvolle Paralympische sporters en -talenten in diverse sporten. Toch blijkt de bekendheid daarvan onder de Nederlandse bevolking uiterst gering. Calvé wil zich hier hard voor maken en daar de komende jaren verandering in brengen. Om dit doel te bereiken, wordt Calvé partner van de Esther Vergeer Foundation. Uit dit partnership is een team van Paralympische topsporters door Calvé samengesteld onder de naam ‘Parastars’.

Basis van toekomstige talenten

De Esther Vergeer Foundation is in 2004 opgericht door Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en paralympisch kampioene. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk en staat daardoor vaak aan de basis van de toekomstige toptalenten. Door wekelijks te sporten en lid te zijn van een vereniging leren de kinderen om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij.

Parastars Calve - Esther Vergeer Foundation

Partnership Calvé

De aankondiging van het partnership met de Esther Vergeer Foundation en de Parastars is de volgende stap die Calvé zet in haar langetermijnbelofte om sporten met een beperking te normaliseren. De lancering van de nieuwste tv-reclame in februari jl., met daarin Esther Vergeer in de hoofdrol ging hieraan vooraf.

Steun ons!

De ambitie van de Esther Vergeer Foundation is dat ieder kind met een beperking kan sporten bij een gewone vereniging in de buurt. Dankzij onze donateurs en vrijwilligers kunnen we meer kinderen met een beperking laten sporten. Help ook mee!