Siebe zit op paardrijden, tennis en zwemmen

Siebe heeft spina bifida en zit in een rolstoel. Dankzij bemiddeling van de Esther Vergeer Foundation rijdt hij paard in IJzerlo. Siebe: “Ik tennis en zwem ook nog. Sporten vind ik leuk om in beweging te zijn en om met meerdere mensen te sporten”. 

De moeder van Siebe heeft de Esther Vergeer Foundation leren kennen in het RadboudUMC in Nijmegen.

“Daarna heeft de Esther Vergeer Foundation mij in contact gebracht met paardrijden in IJzerlo”, vertelt Siebe. “Ik tennis ook bij Only Friends in Doetinchem en ik zwem bij de zwemvereniging WZV in Winterswijk. Elke sport doe ik één keer per week. Bij sporten vind ik het fijn om in beweging te zijn, maar ook om met meerdere mensen te sporten. Sporten met gehandicapten vind ik leuker, omdat ik dan niet de enige ben met een handicap.”

 
Paardrijden 
“Op maandagavond ga ik altijd paardrijden in IJzerlo. Dat vond ik in het begin best spannend. Ik zit normaal in een rolstoel en had hoogtevrees voor het paard. De eerste keer ben ik daarom alleen gaan kijken. De keer daarna ben ik weer gaan kijken, maar heb ik ook heel even op het paard gezeten. Dit durfde ik toen nog niet alleen.”
 
“Ik mag altijd rijden op hetzelfde lieve paard: Lesley. Daar neem ik ook altijd brokjes voor mee. Nu ben ik al 10 keer geweest en niet meer bang. Ik durf zelfs bijna alleen te rijden en ik heb ook al nieuwe vrienden ontmoet.”

“Nu ik al tien keer ben geweest, durf ik alleen paard te rijden”