IEDER KIND MOET 'GEWOON' KUNNEN SPORTEN!

Esther Vergeer Foundation start reizende expositie met schenking Vriendenloterij

Tijdens de uitzending van 5 uur LIVE werd Esther Vergeer, founder van de Esther Vergeer Foundation, verrast met een cheque van de Vriendenloterij. De cheque van € 178.000 is bestemd voor het project DURF TE DROMEN van de Esther Vergeer Foundation.

In 2019 bestaat de Esther Vergeer Foundation 15 jaar. In het kader van het 15-jarig bestaan gaat de Esther Vergeer Foundation niet alleen haar droom maar vooral ook de sportdromen van de kinderen uit de projecten delen met het grote publiek. Doel van DURF TE DROMEN is het inspireren van ouders en gehandicapte kinderen en laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport.

Esther Vergeer: “Fantastisch dat we dankzij de deelnemers van de Vriendenloterij 15 dromen van kinderen met een handicap op een unieke wijze in beeld kunnen brengen, met als doel nog veel meer kinderen met een lichamelijke beperking de kans te geven te gaan sporten!”

Vijftien kinderen; één kind per jaar dat de foundation in 2019 bestaat. In beeld gebracht door bijzondere fotografen. De foto’s laten de mogelijkheden, het plezier en het belang van sport van de beelden af spatten, ter inspiratie en motivatie vankinderen en ouders. Deze 15 beelden vormen samen een expositie met een centrale boodschap: “durf te dromen”; denk niet in beperkingen, maar in kansen. Immers de Esther Vergeer Foundation realiseert met haar projecten in het land, dat kinderen met een lichamelijke beperking, zelfstandig en zelfredzaam worden en het aandurven om te dromen over hun toekomst en de kansen die voor hen in het verschiet liggen.

De unieke expositie opent spectaculair in een groots, aansprekend museum. De ‘DROMEN’ gaan daarna als reizende tentoonstelling langs op 15 locaties: revalidatiecentra en ziekenhuizen. De expositie vormt per locatie aanleiding voor een bijbehorend DURF TE DROMEN-event: naast het onthullen van de expositie, organiseert de foundation sportevents voor kinderen, inspiratiesessies voor ouders. De reizende tentoonstelling zorgt tevens voor een duurzame relatie met de aanwezige zorgprofessionals en relevante stakeholders.