Sportpoli

De Esther Vergeer Foundation Sportpoli wordt als extra consult toegevoegd aan de gesprekken met de behandelend artsen en zorgprofessionals in de academische kinderziekenhuizen. Kinderen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte krijgen een persoonlijk begeleidingstraject waarin gekeken wordt naar de sportwensen, -behoeften en mogelijkheden. Samen wordt een reguliere sportvereniging gevonden die bij het kind en zijn/haar beperking past.

Wil jij ook sporten?

HOE WERKT DE ESTHER VERGEER FOUNDATION SPORTPOLI?

Stap 1: de kennismaking

Tijdens het eerste gesprek gaan we in op de sportwensen, -behoeften en mogelijkheden van jouw kind. Ook nemen we eventuele drempels weg.

Stap 2: persoonlijk sportplan

We maken een sportplan op maat! Dit plan bestaat uit: een overzicht van de sportinteresses, -behoeften en -vaardigheden, overzicht van de sportieve mogelijkheden in de woonomgeving en we brengen de randvoorwaardelijke zaken in kaart, zoals: afstand tot de vereniging, benodigde materialen etc.

Stap 3: Kennismaking met een sportvereniging

Meteen na het gesprek en het toesturen van het plan, nemen we contact met jullie op en organiseren we (ter oriëntatie) een kennismaking met één of eventueel meerdere sporten. Vooraf heeft de Esther Vergeer Foundation de sportverenigingen en -accommodaties al onder de loep genomen. Samen gaan we kennismaken op de vereniging en meteen kijken bij een training/les. En hoe leuk is het om misschien meteen mee te doen?

Stap 4: Klaar voor de start? Af!

Na afloop van de kennismaking horen we graag wat jullie ervan vinden en als iedereen enthousiast is, regelen we dat gestart kan worden met een aantal proeflessen/trainingen.

Eventueel zorgt de Esther Vergeer Foundation voor een passende sportrolstoel. Deze sportrolstoel wordt kosteloos ter beschikking gesteld.

Stap 5: Eventueel andere sporten uitproberen

Na een aantal weken nemen we contact op om te horen hoe het gaat en wat de ervaringen zijn.

Is het toch niet jouw sport? Dan gaan wij aan de slag om een andere sport voor je te vinden, die beter bij je past.

Ryan Sportpoli - Esther Vergeer Foundation
Mede mogelijke gemaakt door:
NPL logo 2016 RGB72
Logo ABN AMRO - Esther Vergeer Foundation

Wat is de sportpoli?

De Esther Vergeer Foundation Sportpoli wordt als ‘extra consult’ toegevoegd aan de multidisciplinaire poli’s in de academische kinderziekenhuizen.

Ook kun je er terecht voor een intake gesprek als je toch al een bezoek brengt aan het kinderziekenhuis voor een afspraak met een van de artsen. 

Het intakegesprek op de Esther Vergeer Foundation Sportpoli is de start van een persoonlijk begeleidingstraject naar een sport en sportvereniging in de buurt die bij jouw kind en zijn/haar beperking past. 

Tref je ons niet in het ziekenhuis en wil je graag kennismaken?

“We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten, dan heeft dat een positieve impact op het hele gezin. Via de Esther Vergeer Foundation Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar een sport begeleiden; hoe mooi is dat?!”

DEZE KINDEREN SPORTEN AL DANKZIJ BEMIDDELING VAN DE ESTHER VERGEER FOUNDATION SPORTPOLI:

Nosa Appiah

Nosa voetbalt bij ASV Dronten

Siebe ESSELINK

Siebe zit op paardrijden in IJzerlo

Tess Hage

Tess zit op paardrijden in Sint Maarten

Lotte Riegen

Lotte zit op roeien in Zaandam

Noud de Groot

Noud zit op frame running in Meppel

Logan Marx

Logan zit op frame running in Maastricht

Altan Aras

Altan zit op basketbal in Eindhoven

dit zeggen Kinderartsen over de sportpoli :

Michel van Vliet

Kinderarts UMCG: "Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt en wij willen graag ondersteunen waar wij kunnen."