Sportpoli

Wat is de Sportpoli?

De Esther Vergeer Foundation heeft Sportpoli’s geopend in de Academische Kinderziekenhuizen. In deze ziekenhuizen worden al multidisciplinaire poli’s georganiseerd voor kinderen met bijvoorbeeld Spina Bifida, CP, bewegingsstoornissen en spierziekten. Tijdens deze poli’s komt een aantal kinderen tegelijk naar het ziekenhuis en gaan kind en ouder(s) langs alle behandelend artsen en zorgprofessionals.

De Esther Vergeer Foundation Sportpoli wordt als ‘extra consult’ toegevoegd aan deze poli’s. De Sportpoli is de start van een persoonlijk begeleidingstraject naar een ‘gewone’ sportvereniging die bij het kind en zijn/haar beperking past en waar het kind ook welkom is. Waar plezier wordt beleefd, fysieke uitdaging geldt en het zelfvertrouwen groeit. Zo geeft de Esther Vergeer Foundation echt alle kinderen met een lichamelijke beperking de kans om ‘gewoon’ te sporten!

Tref je ons niet in het ziekenhuis en wil je graag kennismaken?
Neem dan contact met ons op!

Medemogelijke gemaakt door:
ABN-AMRO-jpeg

Hoe werkt de Sportpoli?

Stap 1: de kennismaking

Tijdens het eerste gesprek gaan we in op de sportwensen, -behoeften en mogelijkheden van jouw kind. Ook nemen we eventuele drempels weg.

Stap 2: persoonlijk sportplan

We maken een sportplan op maat! Dit plan bestaat uit: een overzicht van de sportinteresses, -behoeften en -vaardigheden, overzicht van de sportieve mogelijkheden in de woonomgeving en we brengen de randvoorwaardelijke zaken in kaart, zoals: afstand tot de vereniging, benodigde materialen etc.

Stap 3: Kennismaking met een sportvereniging

Meteen na het gesprek en het toesturen van het plan, nemen we contact met jullie op en organiseren we (ter oriëntatie) een kennismaking met één of eventueel meerdere sporten. Vooraf heeft de Esther Vergeer Foundation de sportverenigingen en -accommodaties al onder de loep genomen. Samen gaan we kennismaken op de vereniging en meteen kijken bij een training/les. En hoe leuk is het om misschien meteen mee te doen?

Stap 4: Klaar voor de start? Af!

Na afloop van de kennismaking horen we graag wat jullie ervan vinden en als iedereen enthousiast is, regelen we dat gestart kan worden met een aantal proeflessen/trainingen.

Eventueel zorgt de Esther Vergeer Foundation voor een passende sportrolstoel. Deze sportrolstoel wordt kosteloos ter beschikking gesteld.

Stap 5: Eventueel andere sporten uitproberen

Na een aantal weken nemen we contact op om te horen hoe het gaat en wat de ervaringen zijn.

Is het toch niet jouw sport? Dan gaan wij aan de slag om een andere sport voor je te vinden, die beter bij je past.

Waar zijn de Sportpoli’s te vinden?

DEZE KINDEREN SPORTEN AL DANKZIJ BEMIDDELING VAN DE ESTHER VERGEER FOUNDATION SPORTPOLI:

Nosa Appiah

Nosa voetbalt bij ASV Dronten

Siebe ESSELINK

Siebe zit op paardrijden in IJzerlo

Tess Hage

Tess zit op paardrijden in Sint Maarten

Noud de Groot

Noud zit op frame running in Meppel

dit zeggen Kinderartsen over de sportpoli :

Michel van Vliet

Kinderarts UMCG: "Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt en wij willen graag ondersteunen waar wij kunnen."