Michel van Vliet UMCG - Sportpoli Esther Vergeer Foundation

Michel van Vliet 
Kinderarts-sociale pediatrie en medisch manager polikliniek kindergeneeskunde Beatrix Kinderziekenhuis.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de Sportpoli? 

“De sportpoli heeft het UMCG benaderd met de vraag of het Beatrix Kinderziekenhuis en de Sportpoli samen zouden kunnen gaan werken. We hebben direct JA gezegd.

Ik geloof dat gezondheid veel meer is dan de afwezigheid van ziekte: de mensen die in het kinderziekenhuis werken willen patiënten helpen om zoveel mogelijk uit het leven te halen, ongeacht welke ziekte of beperkingen een patiënt heeft. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt en wij willen graag ondersteunen waar wij kunnen.”

Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt en wij willen graag ondersteunen waar wij kunnen.

Kun je een praktijkvoorbeeld beschrijven?
“Tijdens een groot zorgoverleg kwam opeens aan de orde dat een patiënt heel graag wilde sporten. Ouders gaven aan dat zij dat voor hun zoon ook heel graag wilden. Ze wisten echter niet hoe ze dit allemaal moesten regelen, want ja, hij is van tijd tot tijd wel rolstoel-gebonden. Na contact met Dion van de Esther Vergeer Foundation Sportpoli, sportte hij binnen 2 weken! En ouders hoefden niets te regelen. De foto’s die ik zag, lieten een stralend koppie zien!”

Heb je een tip of advies voor collega’s? 
“Besteed in de spreekkamer aandacht aan sport en de wensen die er zijn om te sporten.”

Welke tip zou je aan ouders geven?
“Wil jouw kind graag sporten en weet je niet hoe je het moet regelen? Kaart het gewoon aan bij je dokter: die weet de weg naar de Esther Vergeer Foundation Sportpoli te vinden!”.