Nosa Sportpoli Esther Vergeer Foundation

Wie: Nosa Appiah (2007)
Sport: Voetbal
Wat sporten voor Nosa doet? Mijn benen worden steeds sterker en ik ben superblij dat ik mee kan doen 

Nosa heeft spina bifida en loopt achter een rollator. Dankzij bemiddeling van de Esther Vergeer Foundation traint hij mee in een voetbalteam van ASV Dronten. Nosa: “Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was. Het schieten gaat steeds beter, mijn benen worden sterker.” Nosa voetbalt met veel plezier en dat zie je aan zijn continue glimlach. Inmiddels maakt hij zelfs al doelpunten tijdens de training. 

"Ik ben ik superblij dat ik mee kan doen. Anders zat ik op de bank te gamen"

 

Nosa is geboren met spina bifida (beter bekend als een open rug). Hierdoor werkt een van zijn zenuwen niet goed. Nosa loopt moeilijk en beweegt zich voort met een rollator. Actief sporten was voor hem een droom, maar hij had nooit verwacht dat het kon. Voor het sporten heeft hij een nieuwe, speciaal gemaakte sport-rollator. Deze is goed wendbaar en minder log dan zijn reguliere rollator.

Nosa is een van de kinderen die dankbaar gebruik heeft gemaakt van de Sportpoli. Nosa is gaan sporten via het ziekenhuis in Amsterdam. “Eerst probeerde ik tennis. Dat vond ik leuk, maar ik wilde toch nog even verder kijken. Ik heb toen badminton gedaan, maar dat is heel moeilijk. Toen kwam voetbal en dat vind ik erg leuk. Ik oefen veel in de tuin. Steeds de bal tegen de muur trappen. Het gaat steeds beter, mijn benen worden sterker. Ik pas me snel aan. Het liefst zou ik natuurlijk over het veld rennen met de anderen. Maar ja, dat gaat niet. Toch ben ik superblij dat ik mee kan doen. Anders zat ik op de bank te gamen.”
Nosa droomt er van om bij Ajax te spelen en als ultieme droom bij Barcelona.