Studenten in actie

Steeds vaker komen enthousiaste mensen in actie voor de Esther Vergeer Foundation. Alle kleine en grote acties om geld op te halen voor de Esther Vergeer Foundation zijn welkom. Wees creatief en doe vooral iets waar je zelf plezier in hebt! De onderstaande acties van studenten dragen bij aan de missie van de foundation: “elk kind de kans geven om ‘gewoon’ te sporten”.

Eind 2022 vond de feestelijke afsluiting plaats van het Salesproject: “Uit de comfortzone: verander je de wereld”, een project van studenten van Hogeschool Leiden.

Voor dit project hebben maar liefst 5 groepen studenten zich op allerlei manieren ingezet en geld ingezameld voor de Esther Vergeer Foundation. Ze legden 10 km af in een rolstoel door Leiden, organiseerden een skippybal Guerilla actie, fietsten vanuit Leiden helemaal naar Papendal en organiseerden een silent disco. In totaal haalden zij  een fantastische bedrag op! Super bedankt voor jullie inzet! 

Opgehaald bedrag € 9764,39

Hogeschool Leiden

Salesproject: "Uit de comfortzone: verander je de wereld"

Hogeschool Leiden Salesproject november 2022

Rijksuniversiteit Groningen:

BenefietCommissie studievereniging Studiosi Mobilae

Studenten in actie - Studiosi Mobilae - Esther vergeer Foundation

Wij zijn Sanne, Vera, Isa, Lukas, Stijn en Eline en wij zijn bachelorstudenten Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen zitten wij in de BenefietCommissie van onze studievereniging Studiosi Mobilae.

“Onze taak is om een benefietweek en benefietdag te organiseren, waarin we zoveel mogelijk geld gaan ophalen voor de Esther Vergeer Foundation.
We hebben gekozen voor de Esther Vergeer Foundation omdat wij als bewegingswetenschappers in spé het erg belangrijk vinden dat iedereen kan sporten, ongeacht de situatie.

In de benefietweek in februari 2022 organiseren we verschillende activiteiten zoals een veiling, verschillende spellen en een brunch. Ook hebben we een statiegeldactie lopen bij verschillende supermarkten en gaan we eten verkopen aan onze medestudenten.

Tijdens de benefietdag in mei 2022 willen we de studenten graag meer inzicht geven in de visie van de foundation inhoudt en waar zij voor staan. We gaan namelijk zelf een paralympische sport uitoefenen!

Wij hebben heel veel zin om de activiteiten te organiseren en natuurlijk willen we een recordbedrag ophalen!”

Doneren kan via deze link.

ben jij student en wil jij ook in actie komen?

Wil jij ook in actie komen en helpen om kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans te geven om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging?

SUCCESVOLLE STUDENTENACTIES

HOGESCHOOL LEIDEN: THE ROLLING KIDS

Hogeschool Leiden - The rolling kids

Alex, Arjan, Lotte en Olivier zijn studenten van Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Zij hebben zich 10 weken lang ingezet om geld in te zamelen voor de Esther Vergeer Foundation.

Over The Rolling Kids

“Wij vinden dat elk kind de mogelijkheid moet hebben om te sporten. De Esther Vergeer Foundation helpt kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking om te sporten, op een gewone sportclub. De hulp wordt geboden door verschillende ondersteuning te bieden aan kinderen en jongeren. Vaak komt deze hulp in de vorm van een rolstoel. Onze teamnaam komt voort uit een woordspelling van The Rolling Stones, kinderen en rolstoelen. Zelf zijn we blij met ons team, The Rolling Kids.”


In actie: Kitesurfen voor kinderen

“Sport is een belangrijke activiteit voor kinderen en jongeren. Zelf hebben wij op verschillende sporten gezeten, zoals hockey, schaatsen, voetbal en kitesurfen. Alex uit ons team doet aan kitesurfen en heeft een kitesurftocht afgelegd van Zandvoort naar IJmuiden. Deze tocht is ongeveer 10 kilometer lang. Met deze actie werd geld ingezameld voor de kinderen met een lichamelijke beperking. Elke euro die gedoneerd wordt voor dit evenement gaat naar de foundation, want de kosten zijn al gedekt.”

Opgehaald bedrag € 3143,96

Hogeschool Leiden: Moving Champ​

Wij zijn Riley, Dante en Joost. Wij studeren Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Door school zijn wij in aanraking gekomen met de Esther Vergeer Foundation. 

“Alledrie zijn wij veel bezig met sporten. We voetballen, roeien en gaan naar de sportschool. Voor ons is sport een uitlaatklep. Het is het moment om even helemaal nergens meer over na te denken en het gezellig te hebben met vrienden. 

 

Voor ons is dit nietszeggend en meer dan normaal. Wij denken er niet over na, maar hoorden dat fysiek beperkte kinderen en jongeren zich eenzaam voelen doordat zij niet kunnen sporten. Door het steunen van de Esther Vergeer Foundation kunnen wij helpen om deze kinderen ook te laten sporten.”

 

 

Run-Roll-Run

“Wij zijn dan ook een actie gestart om zoveel mogelijk geld op te halen. Wij hebben een Run-Roll-Run gedaan. Dit betekent eerst 5 km hardlopen, daarna 2,5 km afleggen in een rolstoel en vervolgens nog 2,5 km hardlopen. In totaal leggen wij dus 10 km af. 

Opgehaald bedrag € 1174,22

Wij zijn Tim Sikkema, Thijmen Wolters, Quinten Wijnands en Ralph Kikke. Wij zijn vier enthousiaste studenten van de Hogeschool van Leiden en zetten ons in voor dit goede doel.

Hogeschool leiden

“Wij hebben de opdracht gekregen vanuit school om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. In ons geval dus de Esther Vergeer Foundation. Dit gaan wij doen door middel van een loterij via social media. Wij hebben verschillende prijzen, waaronder een Philips tv ter waarde van € 700 en allerlei sportkleding. De volledige opbrengst hiervan doneren wij aan de Foundation.

Doordat wij zelf allemaal fanatiek sporten zijn wij extra gemotiveerd om geld op te halen voor de kinderen die in een rolstoel belanden, omdat wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten!

 

 

Opgehaald bedrag € 1114,89

Hogeschool leiden

“Wij zijn Lieve, Melissa, Evelyn en Nisa en wij studeren commerciële economie aan Hogeschool Leiden. Wij gaan zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Esther Vergeer foundation!

 

We gaan heel veel leuke acties opzetten zoals een sponsorloop, schaatsen, kleding verkopen en oliebollen bakken. Hiermee hopen we zoveel mogelijk geld op te halen en zo een mooi bedrag te kunnen geven aan de foundation!”

HS Leiden, Lieve Melissa Evelyn Nisa

Opgehaald bedrag € 1013,00