Paardrijden is goed voor de benen van Tess

Tess kwam in aanraking met de Esther Vergeer Foundation tijdens een bezoek aan de Sportpoli bij het Emma Kinderziekenhuis VUmc Amsterdam.


“De Esther Vergeer Foundation heeft met mij gekeken welke sporten ik leuk zou vinden en zo kwamen we bij paardrijden. Dat doe ik nu één keer in de week. Daarnaast ga ik ook één keer in de week naar zwemles.

In het begin vond ik het spannend om een sport uit te zoeken. Maar ik ben nu heel erg blij dat ik het heb geprobeerd. Mijn advies  aan andere kinderen is “gewoon doen, ook al is het spannend”.

Ik word heel blij van sporten. Ik beweeg en dat is goed voor mijn benen. Soms is het lastig en gaat het sporten niet zoals ik wil, dan willen mijn benen niet meewerken.”

Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. Die beschadiging ontstaat tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte door bijvoorbeeld zuurstofgebrek, of door een trauma in het eerste levensjaar. 

“Mijn advies aan andere kinderen? Gewoon gaan sporten, ook al is het spannend.”