Villa Pardoes

Villa Pardoes en de Esther Vergeer Foundation werken sinds 2019 samen om ouders en kinderen tijdens het verblijf in de Villa kennis te laten maken met sport.

In 2021 hebben we voor de wekelijkse sport clinic in de tuin van Villa Pardoes een ‘Esther Vergeer Foundation Multi Sport Court’ geopend. Het Multi Sport Court is vanaf nu dé plek waar de Esther Vergeer Foundation haar sportactiviteiten organiseert voor de gezinnen in de Villa.  Dankzij het veelzijdige veld in de tuin, kunnen gezinnen tijdens hun vakantieweek niet alleen tijdens de clinic maar dagelijks met elkaar sporten en spelen. De wekelijks sportclinic wordt voor de komende jaren mogelijk gemaakt dankzij een donatie van Stichting KenD.

Multi Sport Court Villa Pardoes - Esther Vergeer Foundation 6

Het sportveld heeft een afmeting van 19 x 12 meter en heeft een tennisnet, basketbalpaal en 2 minidoelen. De bouw van het veld is gerealiseerd door Zoneparc en mede mogelijk gemaakt dankzij donaties van Van Mossel Automotive en Stichting MIEP. De wekelijks sportactiviteit wordt mogelijk gemaakt dankzij een donatie van Stichting KenD.

“Door de wekelijkse sportactiviteit die we bij Villa Pardoes laten wij de kinderen (en hun ouders) zien wat ze allemaal nog wel kunnen. Als ze enthousiast zijn, zorgen wij dat ze bij thuiskomst ‘gewoon’ kunnen gaan sporten op een vereniging bij hen in de buurt. Het veld ziet er fantastisch uit en hoe fijn is het dat vanaf nu gezinnen tijdens hun hele verblijf ook kunnen sporten en spelen en elkaar ontmoeten op het sportveld. Ik ben er heel trots op dat we dit hebben kunnen realiseren”.