Voor ouders 

ELK KIND SPORTEN? JOIN THE CLUB!

De JOIN THE CLUB projecten van de Esther Vergeer Foundation zorgen ervoor dat jouw kind wekelijks kan sporten op een sportvereniging: net als ieder ander kind! Samen met andere kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking.

JOIN THE CLUB is niet alleen voor kinderen die dagelijks aan een rolstoel gebonden zijn. Veel van de JOIN THE CLUB kinderen/jongeren hebben: spina bifida, een oncologische achtergrond, amputé, heupdysplasie, spierziekten, spasme, dwarslaesie, hypermobiliteit, bindweefselziekten, NAH.

DAAROM 'GEWOON SPORTEN'

Sport geeft kinderen een kans om mee te doen. Sport zorgt ervoor dat ze vrienden maken en erbij horen.  

Met de JOIN THE CLUB projecten van de Esther Vergeer Foundation kunnen kinderen met een lichamelijke beperking wekelijks ‘gewoon’ sporten op een gewone vereniging.

 

De Esther Vergeer Foundation zorgt ervoor dat de kinderen op de juiste plek bij een sportvereniging terecht komen en dat de vereniging er klaar voor is om de kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven. De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk en figuurlijk alle drempels weg.

BIJ DE SPORTVERENIGING

De trainers zijn goed opgeleid en beschikken over ervaring met kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking. Ze zijn enthousiast en gemotiveerd. De trainers leggen de nadruk op wat jouw kind nog wel kan, in plaats van wat hij/zij misschien niet meer kan.

 

De verenigingen zijn rolstoeltoegankelijk (speelvelden, toiletten, clubhuis) en voor het materiaal (een sportrolstoel) wordt gezorgd. Als ouder hoef je alleen maar het vervoer te regelen naar de sportvereniging. Mocht vervoer een probleem zijn, dan ondersteunen wij graag bij het zoeken naar een oplossing hiervoor.

DIT ZIJN ONZE ‘JOIN THE CLUB’ VERENIGINGEN: