Nalaten

Wil je nog meer voor de Esther Vergeer Foundation doen? Je kunt ons ook in je testament opnemen via een erfstelling of een legaat.

Waarom de Esther Vergeer Foundation in je testament of legaat?

Door de Esther Vergeer Foundation op te nemen in je testament of legaat, help je ons nog meer kinderen de kans te geven om gewoon te sporten. Op deze manier werk je ook na leven mee aan een betere toekomst voor kinderen met lichamelijke beperking.

Tafeltennis - Esther Vergeer Foundation

Er zijn verschillende manieren om de Esther Vergeer Foundation op te nemen in je testament:

Testament

Je kunt ervoor kiezen te helpen door de Esther Vergeer Foundation tot erfgenaam te benoemen. Als je dit wilt doen heb je hulp van een notaris nodig. Je eigen notaris kan je hierbij verder helpen. Vanwege onze ANBI-status is wat je ons nalaat volledig vrijgesteld van schenk- en successierechten. Je bent er dus zeker van dat de gehele geldsom daadwerkelijk bij de Esther Vergeer Foundation komt.

Legaat

Je kunt ons ook helpen door de Esther Vergeer Foundation als legataris op te nemen in je testament: de Esther Vergeer Foundation krijgt dan een legaat. Bij een legaat wordt exact omschreven wat je na leven aan de Esther Vergeer Foundation nalaat. Denk aan een vastgesteld geldbedrag, een percentage van je nalatenschap of een bepaald goed (kunst, huis). Een legaat wordt door de notaris geregeld. Ook hier zorgt ANBI-status ervoor dat wat je ons nalaat volledig is vrijgesteld van schenk- en successierechten.

Gratis TestamentTest?

Omdat er veel kan veranderen in de wet of persoonlijke situatie, is het verstandig om regelmatig te controleren of een erfenis en testament goed geregeld is. Benieuwd of het testament nog actueel is?

Meer informatie?