Wat doen wij?

Elk kind ‘gewoon sporten’!

De Esther Vergeer Foundation zorgt ervoor dat kinderen wekelijks kunnen sporten op een sportvereniging in de buurt: net als ieder ander kind! Samen met andere kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening.

Het sporten is niet alleen voor kinderen die dagelijks aan een rolstoel gebonden zijn. Veel van de kinderen/jongeren hebben: spina bifida, een oncologische achtergrond, een amputé, heupdysplasie, spierziekten, spasme, dwarslaesie, hypermobiliteit, bindweefselziekten of NAH.

Waar vind je de Esther Vergeer Foundation?

Lotte-roeien-Sportpoli-Esther-Vergeer-Foundation

De Esther Vergeer Foundation is gevestigd op Sportcentrum Papendal nabij Arnhem. Daarnaast vind je ons wekelijks op de verschillende Sportpoli’s in de Academische Kinderziekenhuizen. 

Daarom gewoon sporten 

Noud-Sportpoli-Esther-Vergeer-Foundation

Sport geeft kinderen een kans om mee te doen. Sport zorgt ervoor dat ze vrienden maken en erbij horen. Met de projecten van de Esther Vergeer Foundation kunnen kinderen met een lichamelijke beperking wekelijks ‘gewoon’ sporten op een gewone vereniging.

"Sport zorgt ervoor dat je niet alleen fysiek en mentaal sterker wordt, maar het maakt je ook zelfstandiger en zelfredzamer. Onze ambitie is dat alle kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening de kans moeten krijgen om ‘gewoon’ te sporten; net als ieder ander kind.”

Esther Vergeer - Esther Vergeer Foundation

Zo werken wij!

Kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans geven om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging. Door wekelijks te sporten krijgen kinderen/jongeren de kans om vrienden te maken en de kracht van zelfvertrouwen te leren kennen.