wie zijn wij

Esther Vergeer - Esther Vergeer Foundation

“Na het behalen van mijn eerste, gouden, Paralympische Medaille werd ik regelmatig door ouders en gehandicapte kinderen benaderd of zij ook zouden kunnen sporten en zo ja, waar? Dat en het feit dat sport mij zoveel bracht waren voor mij aanleiding om in 2004 mijn foundation op te richten. Eerst met 2 clinics tijdens een toernooi waar ik speelde en nu een volwaardige organisatie met projecten verdeeld over Nederland, waar wekelijks honderden kinderen met een lichamelijke beperking aan het sporten zijn!

Toch is het, ook nu, nog zo dat bijna 70% van de kinderen met een beperking aangeeft eenzaam te zijn en dus is er nog veel te doen. Sport zorgt ervoor dat je niet alleen fysiek en mentaal sterker wordt, maar het maakt je ook zelfstandiger en zelfredzamer. Onze ambitie is dat alle kinderen met een lichamelijke beperking de kans moeten krijgen om ‘gewoon’ te sporten; net als ieder ander kind.”

Visie

Sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Door sport sta je positiever en sterker in de maatschappij. Sport heeft veel te bieden. Vooral aan degenen die op achterstand staan in de samenleving. Zoals kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Voor hun geeft sport een kans om de beperking aan te kunnen, een kans om mee te doen, een kans op een eigen toekomst.

Missie

Kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans geven om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging. Door wekelijks te sporten krijgen kinderen/jongeren de kans om vrienden te maken en de kracht van zelfvertrouwen te leren kennen.

Team

Het team van de Esther Vergeer Foundation bestaat uit de directeur, projectmanagers, stagiaires en vrijwilligers die zich dag in dag uit met veel energie inzetten voor de projecten van de Foundation.

MARIE-LOUISE

Directeur

LORRAINE

Senior projectmanager

ROBIN

Projectmanager

Sanne

Stagiair

Wesley

Digital marketeer

Champ

Mascotte

Ambassadeurs

Het team van de Esther Vergeer Foundation bestaat uit de directeur, projectmanagers, stagiaires en vrijwilligers die zich dag in dag uit met veel energie inzetten voor de projecten van de Foundation.

Maikel Scheffers - Esther Vergeer Foundation

MAIKEL SCHEFFERS

Met Esther heb ik een speciale band; wij hebben veel gedeeld tijdens onze tenniscarrières! Met trots en plezier ben ik ambassadeur van de Esther Vergeer Foundation. Samen met het team een steentje bijdragen aan de Join the Club projecten en de bouw van de Foundation.

Diede de Groot - Esther Vergeer Foundation

DIEDE DE GROOT

Ik weet als geen ander wat sport kan betekenen in je leven. In 2004 deed ik voor het eerst mee met een clinic, georganiseerd door de Esther Vergeer Foundation en kijk waar ik nu sta! Ik draag dan ook graag mijn steentje bij om nog veel meer kinderen aan het sporten te krijgen.

Ruben Spaargaren - Esther Vergeer Foundation

RUBEN SPAARGAREN

Eén van mijn eerste tennis ervaringen was samen met Esther tijdens een sportdag op Papendal. Dankzij deze dag samen met Esther ben ik me meer gaan focussen en verdiepen in deze fantastische sport! Ik vind het dus geweldig om mijn ervaringen vanuit de Esther Vergeer Foundation mogen delen met de kinderen.

Bestuur

Het bestuur van de Esther Vergeer Foundation houdt toezicht op de dagelijkse gang van zaken en de activiteiten van de foundation. Het bestuur heeft een controlerende taak en wordt ingezet als klankbord. Het bestuur is onbezoldigd en komt vier keer per jaar samen tijdens de bestuursvergadering. Het bestuur van de foundation bestaat uit vier personen. Bij de samenstelling van het bestuur is gekeken naar de sportieve, zakelijke en maatschappelijke achtergrond en/of ervaring bij charitatieve organisaties. Daarnaast is gekeken naar de affiniteit met (gehandicapten)sport.

BERNO KLEINHERENBRINK

Voorzitter

FRANS DE BRUIJN

Penningmeester

ESTHER VERGEER

Bestuurslid en oprichter

KRISTEL VAN DER LINDEN

Bestuurslid