Sportpoli

De Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s zijn te vinden in de 8 academische kinderziekenhuizen in Nederland. Het gesprek op de Sportpoli wordt als extra consult toegevoegd aan de gesprekken met de behandelend artsen en zorgprofessionals. De Sportpoli is de start van een persoonlijk begeleidingstraject waarin gekeken wordt naar de sportwensen, -behoeften en mogelijkheden. Met als eindresultaat een passende sport en -vereniging in de buurt. 

“Na het behalen van mijn eerste, gouden, Paralympische Medaille werd ik regelmatig door ouders en gehandicapte kinderen benaderd of zij ook zouden kunnen sporten en zo ja, waar? Dat en het feit dat sport mij zoveel bracht waren voor mij aanleiding om in 2004 mijn foundation op te richten. Eerst met twee clinics tijdens een toernooi waar ik speelde en nu een volwaardige organisatie met projecten verdeeld over Nederland, waar wekelijks honderden kinderen met een lichamelijke beperking aan het sporten zijn!
Toch is het, ook nu, nog zo dat bijna 70% van de kinderen met een beperking aangeeft eenzaam te zijn en dus is er nog veel te doen.” 

Zo werkt de Sportpoli:

Direct aanmelden voor sportbemiddeling?

Wat is de Sportpoli? 

Champ boogschieten kamp - Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation Sportpoli wordt als extra consult toegevoegd aan de gesprekken met de behandelend artsen en zorgprofessionals in de academische kinderziekenhuizen. Kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening krijgen een persoonlijk begeleidingstraject waarin gekeken wordt naar de sportwensen, -behoeften en mogelijkheden. Samen wordt een reguliere sportvereniging gevonden die bij het kind en zijn/haar beperking past.

Hier vind je onze Sportpoli’s

Amalia Kinderziekenhuis Radboud UMC, Nijmegen

Sophia‎ Kinderziekenhuis Erasmus MC, Rotterdam

Emma Kinderziekenhuis VUmc en AMC, Amsterdam

Beatrix Kinderziekenhuis UMC, Groningen

Prinses Maxima Centrum en Wilhelmina KinderZiekenhuis  (WKZ) Utrecht

Willem-Alexander Kinderziekenhuis LUMC, Leiden

Maastricht UMC+

Kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans geven om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging. Door wekelijks te sporten krijgen kinderen/jongeren de kans om vrienden te maken en de kracht van zelfvertrouwen te leren kennen.

Weten­schappelijk onderzoek Sportpoli

Sport4Impact-Esther-

In 2023 wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact die de Esther Vergeer Foundation Sportpoli heeft op het kind en het gezin. Het maken van impact is voor een stichting als de onze misschien wel een van de belangrijkste doelen. Het wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan door het Amsterdam UMC en het Erasmus MC.

De Sportpoli in 5 stappen:

Kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans geven om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging. Door wekelijks te sporten krijgen kinderen/jongeren de kans om vrienden te maken en de kracht van zelfvertrouwen te leren kennen.

Meer informatie over de Sportpoli?

De Esther Vergeer Foundation Sportpoli wordt mede mogelijk gemaakt door:
Logo Postcodeloterij