Sportbemiddeling

Heb je een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening? Wij staan klaar om je te helpen bij het ontdekken van een leuke sport en sportvereniging bij jou in de buurt. 

We starten met een (online) kennismakingsgesprek, waarna we aan de slag gaan met het maken van een persoonlijk sportplan. Daarin houden we rekening houden met jouw sportwensen, -behoeften en mogelijkheden. Met als eindresultaat een passende sport en -vereniging!

Basketbal Sportbemiddeling Esther Vergeer Foundation

Ja, ik wil graag meer informatie en/of bemiddeld worden naar een leuke sport

Voor wie werken wij? 

De Esther Vergeer Foundation zorgt ervoor dat kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening kunnen gaan sporten.

Het sporten is niet alleen voor kinderen die dagelijks aan een rolstoel gebonden zijn. Veel van de kinderen/jongeren hebben: spina bifida, een oncologische achtergrond, een amputé, heupdysplasie, spierziekten, spasme, dwarslaesie, hypermobiliteit, bindweefselziekten of NAH.

Waar vind je ons?

Het kantoor van de Esther Vergeer Foundation is gevestigd op sportcentrum Papendal, vlakbij Arnhem.

Daarnaast zijn er de Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s te vinden in de academische kinderziekenhuizen in Nederland.

Onze activiteiten

Voor de kinderen die zijn aangesloten bij onze foundation organiseren we het jaar rond veel activiteiten.

Zo organiseren we clinics, een Tenniskamp, het Sportfestival en nog veel meer. 

Hoe werkt Sportbemiddeling?

Kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans geven om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging. Door wekelijks te sporten krijgen kinderen/jongeren de kans om vrienden te maken en de kracht van zelfvertrouwen te leren kennen.