ABN AMRO en de Esther Vergeer Foundation zetten partnership voort

ABN AMRO en de Esther Vergeer Foundation zetten succesvol partnership voort

Samenwerking laat kinderen met een lichamelijke beperking de kracht van sport ervaren

ABN AMRO en de Esther Vergeer Foundation hebben hun samenwerking met twee jaar verlengd. De bank blijft de stichting de komende jaren steunen, met als doel om kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening – net als alle andere kinderen – de kracht van sport te laten ervaren. Samen organiseren zij onder andere het Sportfestival tijdens het ABN AMRO Open tennistoernooi.

 Met de purpose ‘banking for better, for generations to come’ werkt de bank al jarenlang aan gelijke kansen in de sport. Samen met de Esther Vergeer Foundation zet ABN AMRO zich in om kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening door middel van sport hun eigen potentie te laten ontdekken. Dankzij de Esther Vergeer Foundation kunnen deze kinderen ‘gewoon’ wekelijks sporten op een sportvereniging in hun eigen woonomgeving. Daardoor maken ze vrienden, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De bank deelt en ondersteunt deze missie:

Sander Bestevaar, Head of Partnerships, Events & Foundations bij ABN AMRO: “We weten dat sport mensen gelukkiger, gezonder en succesvoller maakt. Juist daarom willen we de sportparticipatie onder kinderen met een beperking in Nederland stimuleren. Want ieder kind verdient de kans om de kracht van sport te ervaren. De afgelopen jaren hebben we gezien hoe we daar samen het verschil in kunnen maken. Dat blijven we de komende jaren graag doen.

 “Dankzij ABN AMRO hebben we vele mooie projecten kunnen ontwikkelen, waardoor honderden kinderen de kans krijgen om op een positieve manier kennis te maken met sport. Sport zorgt ervoor dat je niet alleen fysiek en mentaal sterker wordt, maar het maakt je ook zelfstandiger en zelfredzamer”, aldus Esther Vergeer, oprichter Esther Vergeer Foundation.

Sportfestival Esther Vergeer Foundation

Sportfestival

In februari vindt het ABN AMRO Open tennistoernooi plaats. Onderdeel daarvan is het Sportfestival dat samen met de Esther Vergeer Foundation wordt georganiseerd in Ahoy Rotterdam. Het doel van deze dag vol sport en spel is om kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening in contact te brengen met elkaar en met (de kracht van) sport. Op het Sportfestival kunnen de kinderen topsporters uitdagen, meedoen aan clinics en genieten van top (rolstoel)tenniswedstrijden. Kinderen die na het evenement door willen gaan met sporten, maar nog financiële of organisatorische drempels hebben, kunnen daarbij hulp van de Esther Vergeer Foundation krijgen.

Ouders en kinderen kunnen zich hier gratis aanmelden voor het Esther Vergeer Foundation Sportfestival.

Impactvolle samenwerking

De afgelopen jaren werkten ABN AMRO en de Esther Vergeer Foundation onder meer samen aan sportprogramma’s als ‘De Club van Morgen’. Daarbij kregen tennisclubs verspreid door Nederland de kans om hun club toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking en meer rolstoeltennissers aan te trekken. Daarnaast steunt de bank de Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s die te vinden zijn in de academische kinderziekenhuizen in Nederland. Een consult op de Sportpoli vormt de start van een persoonlijk begeleidingstraject waarin de sportwensen, -behoeften en mogelijkheden bekeken worden. Met als eindresultaat een passende sport en sportvereniging in de buurt.