Noud zit op framerunning

Noud kwam in aanraking met de Esther Vergeer Foundation tijdens een bezoek aan het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Daar ontmoette hij Shoshanna en er volgde een gesprek.

“Shoshanna stelde een aantal vragen en kwam daarop met het idee voor framerunning. Wij hadden er nog nooit van gehoord. Het is de eerste sport die ik geprobeerd heb. Dit doe ik nu elke week bij Atletiek Vereniging de Sprinter en ik zwem ook één keer per week. Voor frame running heb ik een rolstoel (een racerunner) en mijn sportkleding nodig. Ik heb het erg naar mijn zin en ik vind het leuk om met andere kinderen te sporten. Eigenlijk vind ik alles leuk. Ik droom ervan om rolstoelninja te worden”.

De moeder van Noud voegt toe: “Probeer ervoor te zorgen dat je kind ook op een sport gaat, zodat hij/zij het gevoel krijgt dat ze ook mee kunnen doen net als kinderen zonder lichamelijke beperking. Noud geniet er heel erg van.”

Noud heeft Duchenne en is dankzij bemiddeling van de Esther Vergeer Foundation is Noud in aanraking gekomen met frame running. Duchenne is een spierziekte, waarbij de spieren steeds minder sterk worden. Kinderen met Duchenne missen het eiwit dystrofine, dat ervoor zorgt dat de spieren stevig blijven. Zonder dit stofje worden de spieren steeds minder sterk.

“Probeer ervoor te zorgen dat je kind ook op een sport gaat, zodat hij/zij het gevoel krijgt dat ze ook mee kunnen doen net als kinderen zonder lichamelijke beperking. Noud geniet er heel erg van.”