Esther Vergeer Foundation Tenniskamp laat kinderen fysiek en mentaal groeien

De Esther Vergeer Foundation organiseert jaarlijks een meerdaags tenniskamp voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening. Dat betekent drie dagen lang, zonder ouders, met leeftijdsgenoten; heel veel tennissen, spelletjes spelen en vooral veel plezier maken.

Dit jaar vond het tenniskamp plaats op 16, 17 en 18 juni bij Keltenwoud Tennis & Padel in Bennekom. Maar liefst veertig kinderen en jongeren (van 10 tot 21 jaar) namen deel aan het kamp.

Het begeleidingsteam bestaat uit professionele trainers en sport- en spelbegeleiders. Daarnaast is er een team van verpleegkundigen van Opella voor alle verzorgende- en medische handelingen.

Groeien in 3 dagen
“Ons Tenniskamp is elk jaar weer bijzonder en de kinderen kijken er enorm naar uit”, vertelt Esther Vergeer. “Ze sluiten vriendschappen voor het leven en je ziet ze fysiek en mentaal groeien in deze drie dagen. Kinderen zijn zonder ouders en dus echt even weg van huis. Ze leren hier enorm veel van elkaar en nemen zelfstandigheid en bravoure mee naar huis”.

Naast plezier maken en tennis is er ook aandacht voor het razend-populaire padel en maken de kinderen kennis met boksen en bootcamp. Er worden spelletjes gespeeld, lekker gegeten en de kinderen blijven allemaal slapen in de tennishal! Tijdens het kamp waren ook Esther Vergeer en ambassadeurs Ruben Spaargaren (top 5 van de wereld Rolstoeltennis) en Myrthe Schoot (volleybal international) van de partij.

“Dit tenniskamp is uniek; kinderen bouwen vriendschappen voor het leven, leren heel veel tennis en hebben vooral onwijs veel plezier met elkaar. Dát is het meest belangrijk!”