Esther Vergeer ondernemende Vrouw 2023

ABN AMRO, MeesPierson en Choices by DL hebben de winnaars bekendgemaakt van de Verkiezing Ondernemende Vrouw 2023. Tijdens een feestelijk netwerkevent in het historische Ketelhuis van GASSAN Diamonds, ging de titel in de categorie duurzaamheid naar Ananda van Doorn van Reliving. In de categorie filantropie won ondernemer en oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer. Tot mediapersoonlijkheid van het jaar werd presentatrice Fidan Ekiz gekozen.

Esther Vergeer kreeg van het publiek de meeste stemmen in de categorie filantropie. De rolstoeltennisster zette na haar carrière de Esther Vergeer Foundation op. Hiermee zet ze zich in voor inclusiviteit in de sport. Volgens de initiatiefnemers is Vergeer een inspirator voor velen. “Sporten is voor iedereen. Voor mensen met een beperking kan sporten lastiger zijn en ook voor vrouwen zijn faciliteiten of vergoedingen nog altijd minder goed geregeld”, aldus Debora Huisman-Leeser, creatief directeur van GASSAN. “Met haar stichting zet Vergeer sport in de breedte op de kaart. Ze is een voorbeeld voor veel sporters. ”

Vergeer vergeleek in haar dankwoord topsport en ondernemen. “Als topsporter weet je of een succes erin zit. Je kunt je meten met de tegenstander”, vertelde de oud-rolstoeltennisster. “Met ondernemen is het heel anders. Je moet zoveel mensen om je heen verzamelen om te weten wat je moet doen om het een succes te maken. Elke keer als ik op kantoor kom, beginnen de gesprekken weer.”

Ondernemende vrouw 2023 - Esther Vergeer Foundation
De winnaars en de organisatoren van de Verkiezing Ondernemende Vrouw 2023 van links naar rechts: presentatrice Marlijn Weerdenburg met in haar handen de prijs van winnaar Fidan Ekiz, Sophie van der Giessen (ABN AMRO MeesPierson), Ananda van Doorn (Reliving), Esther Vergeer (Esther Vergeer Foundation) en Debora Huisman-Leeser (Choices by DL).