Johan Cruyff Foundation opent court in naam van Esther Vergeer

Esther Vergeer bracht als jong meisje meerdere bezoeken aan het UMC Utrecht. Nu ligt er op dit UMCU terrein, naast de Prof. Fritz Redlschool voor speciaal onderwijs en vlakbij het Wilhelmina KinderZiekenhuis haar eigen Cruyff Court. Op 9 oktober werd het Cruyff Court officieel geopend en in gebruik genomen door de kinderen.

Esther, paralympisch rolstoeltennis kampioen, founder van de Esther Vergeer Foundation en Chef de Mission van de Paralympische Spelen in Parijs is al jaren Cruyff Foundation ambassadeur. Ook had zij een persoonlijke band met Johan Cruijff. Hij was een van de eersten die haar Esther Vergeer Foundation steunde. Samen zetten we ons in sport voor alle kinderen en juist voor hen met handicap of belemmeringen, toegankelijk te maken. Sport ontwikkelt wist Johan Cruijff: “Als je een tennisbal kan oprapen, kan je ook een vork oprapen”, zei hij dan. Ook zijn de 14 regels van Johan Cruyff, die op elk Cruyff Court aanwezig zijn, een steuntje in de rug voor oa samenspelen en respect hebben voor elkaar.

Cruyff Court Esther Vergeer- Raymond van Olphen

“Leuk dat er nu ook een Special Cruyff Court geopend is dat mijn naam draagt. Ik hoop dat heel veel kinderen hier gaan sporten en plezier maken. De Cruyff Foundation ondersteunt het werk van mijn eigen foundation al jaren. Daar ben ik heel dankbaar voor!”.

Cruyff Court Vergeer creëert ruimte voor kinderen en jongeren om zich fysiek, mentaal en sociaal te ontwikkelen door sport. Het Court zal dagelijks door de nabijgelegen Mytylschool gebruikt worden. Andere nabijgelegen instellingen zoals het Wilhelmina KinderZiekenhuis en het Prinses Maxima Centrum voor oncologie kunnen ook van het Court gebruikmaken. Het multifunctionele sportveld is voorzien van een snapsport vloer van tegels zodat het rolstoel toegankelijk is, de betonnen zijden nodigen uit tot zitten of om oefeningen op te doen. Naast voetbal kan er ook gebasketbald of getennist worden.

Cruyff Court Esther Vergeer- Raymond van Olphen
De Cruyff Foundation en AFAS Foundation bundelen hun krachten om drie nieuwe Special Cruyff Courts te openen, waarvan de Special Cruyff Court Esther Vergeer vandaag de eerste is. Als tweede zal de Special Cruyff Court op een andere locatie in Nederland worden gerealiseerd en de derde zal zich vestigen in Zuid-Afrika als onderdeel van het Thabelang Disabled Center.