Michael van Praag bestuurslid Esther Vergeer Foundation

Arnhem – De Esther Vergeer Foundation kondigt met trots aan dat Michael van Praag per 1 september 2023 toetreedt tot het bestuur van de stichting. Het bestuur van de Esther Vergeer Foundation houdt toezicht op de dagelijkse gang van zaken en de activiteiten van de foundation. Het bestuur heeft een controlerende taak en wordt ingezet als klankbord.

Het bestuur is onbezoldigd en komt vier keer per jaar samen tijdens de bestuursvergadering. Bij de samenstelling is gekeken naar de sportieve, zakelijke en maatschappelijke achtergrond en/of ervaring van de leden bij charitatieve organisaties. Daarnaast is gekeken naar de affiniteit met (gehandicapten)sport.

Michael van Praag vervult diverse bestuursrollen en nevenfuncties. Zo is Van Praag nog dit jaar voorzitter van de Nederlandse Sportraad, was hij veertien jaar voorzitter van Ajax en elf jaar voorzitter van de KNVB. Ook was Van Praag eerder al bestuurslid van de Cruyff Foundation en de UEFA. Bij de UEFA is hij actief als voorzitter van de Stadion en Veiligheidscommissie, bij voetbalclub Telstar is hij voorzitter van de stichting Groene Leeuwen voor verduurzaming van het stadion en hij is ambassadeur en lid van de raad van advies van Telstar Vrouwen.

“Michael en ik kennen elkaar vanuit de Sportraad. Ik vind het erg prettig om met hem samen te werken. Zowel zijn betrokkenheid bij sport, zorg en zijn kennis en ervaring binnen de politiek is van ongelooflijk toegevoegde waarde voor de Esther Vergeer Foundation.”

“De Esther Vergeer Foundation helpt lichamelijke gehandicapte kinderen plezier in sport en bewegen te krijgen, dit doen ze door vanuit hun Sportpoli’s in de Academische Kinderziekenhuizen samen met de kinderen te onderzoeken welke sport voor haar of hem het meeste geschikt is. Vervolgens begeleiden ze de kinderen naar een gewone sportvereniging. Hoe mooi is dat. Ik vind het een eer om hier mijn bijdrage aan te mogen leveren.”